Tenniselegend: doping tuleks legaliseerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yannick Noah
Yannick Noah Foto: SCANPIX

Prantsusmaa tenniselegend Yannick Noah esines üsna kummalise avaldusega, öeldes, et sport oleks vaid siis õiglane, kui kõikidel lubataks dopingut tarvitada.

Laupäevases Prantsusmaa ajalehes Le Monde avaldatud intervjuus kritiseeris Noah Hispaania sportlasi, väites, et suurem osa neist kasutab mingisugust «imeravimit», vahendab AP.

«See silmakirjalikkus tuleb ära lõpetada. Kohanemiseks on kõige parem see, kui aktsepteerime dopingut, siis on kõigil oma imeravim,» sõnas Noah, kes on viimane Prantsuse meestennisist, kes Prantsusmaa lahtistel võidutsenud. «Kui mina veel mängisin, siis me ei olnud hispaanlaste vastu võimetud, kaugel sellest. Samamoodi ka jalgpalliväljakutel, korvpalliplatsidel või Tour de France’i radadel. Aga täna nad jooksevad meist kiiremini ja on meist tugevamad, jättes meile vaid leivapuru. Me näeme hispaanlaste kõrval välja nagu kääbused. Kas me oleme midagi maha maganud?»

«Kuidas on võimalik, et Hispaania niimoodi domineerib? Kas nad on avastanud mingi uudse meetodi, kuidas paremini treenida?» lisas Noah.

Noah hinnangul on Hispaania sportlased palju rohkem musklis kui prantslased ning tema arvates saab seda seletada vaid dopinguga.

Prantsusmaa spordiminister David Douillet sõnul on aga Noah süüdistused äärmiselt vastutustundetud ning teatas, et loodab hoopiski, et dopingupatuseid ootab tulevikus ees kriminaalkaristus. «Miks me tahame, et dopingutarvitajaid karistatakse? Sest me kujutame ette, et meie lapsed surevad 40-aastaselt või et 12-aastased lapsed tarvitavad mingeid tablette,» nentis Douillet.

«Rumalatel inimestel on raske aru saada Hispaania spordi tõusust,» lisas Hispaania olümpiakomitee president Alejandro Blanco. «Meie edu võti on kogu aeg olnud raske töö, tugevad treeningud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles