Postimehe video: kas see on tõesti sport, kui mänguvahendiks on värskelt hukatud kitse korjus? (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval algasid Kõrgõzstanis nomaadide maailmamängud, mille kavas eelkõige Kesk-Aasiale omapärased spordialad. Üks neist, kokpar, klassifitseerub Euroopas kindlasti loomapiinamiseks.

Nimelt osalevad selles mängus kaks ratsastatud võistkonda, kelle eesmärk on toimetada väljaku otsas paiknevasse suurde anumasse kitse korjus. Võistluse reeglite järgi võetakse kitsel vahetult enne mängu algust pea maha ja korjus jäetakse keset platsi.

Võistkonnad asuvad siis selle nimel kemplema. Nagu näha, kasutatakse karme võtteid, piitsadega saavad pihta nii hobused kui ka vastased.

Mitteametlikel võistlustel on võitnud võistkonna preemiaks toosama korjus, mille meeskond saab siis üheskoos maitsvaks roaks vaaritada ja nahka pista. Seda, mis juhtub kitse korjusega ametlikel võistlustel, pole materjali edastanud uudisteagentuur AP kirja pannud.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles