Postimehe video: «See on mu elu lõbusaim trenn!» ehk kuidas Hafsteinsson Kanterit viimast korda aitas (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«See on mu elu lõbusaim treening. Ja füüsiliseim,» naerab kettaheitetreener Vesteinn Hafsteinsson. Kuigi kaheksa tiitlivõistluste medalit toonud koostöö Eesti edukaima sportlase Gerd Kanteriga lõppes juba kuue aasta eest, on islandlane nõus Kanterit karjääri viimase võistluse eel abistama. «Vanamees annab näpunäiteid, kuidas areneda,jah,» lõõbib Kanter vastu ning trenn saab hoo sisse.

Kadrioru staadionil toimunud ühistreeningul aitas Kanterit ka tema ammune treener Uno Ojand. Koos pole treenitud aastaid, kuid nüüd toimus see viimast korda. Juba neljapäeval ootab Kanterit ees aga karjääri viimane võistlus ehk Viimane vaatus.

«Vesteinniga on meil alati olnud tehniline klapp väga hea, see on endiselt olemas. Praegu on pigem minu jaoks see seis, et ma pole füüsiliselt võimeline enam paljusid asju tegema. Aga arusaam on endiselt olemas. Kui ma vahel tulingi trenni, tehnika oli käest ära, siis paari trenniga olid asjad joone peal. See arusaamine on siiamaani, siin pole midagi muutunud,» selgitas Kanter.

Alles eelmisel nädalal võistles Kanter Robert Hartingu lahkumisvõistlusel. Kui Berliini EMil oli Kanter sakslasest ühe sentimeetriga parem, siis nüüd leppis ta 62.37-ga. Harting lennutas ketta viimasel katsel 64.95-ni.

«Kindlasti tegi Robert suurepärase viimase heite ja tõestas et on viimase katse mees. See oli tõeliselt muljetavaldav. Kui suudaks midagi sarnast teha, oleks ise muidugi väga õnnelik,» rääkis Kanter.

Ent mida olümpiavõitja ise neljapäevalt ootab? «Loodaks, et tuleks palju publikut ja meeleolukas õhtu. Tulemuste osas on väga keeruline lootusi üles kruvida. Hooaja eesmärk oli ikkagi 65+ ning tänase hooaja seisus tunneb, et see teoks kindlasti ei saa. Aga loodame, et õnnestub kodupubliku ees väärikas kummardus teha nagu Berliini EMil ja kõik on väga emotsionaalne.»

Pikemalt loe Team 75 + treeningust homsest Postimehest!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles