Eesti soovib murda viimaste kuude, Soome Turu needust

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rünnakud jäid Ragnar Klavanil tõrjumata. Kas Soome vastu avaneb imekombel võimalus?
Kreeka rünnakud jäid Ragnar Klavanil tõrjumata. Kas Soome vastu avaneb imekombel võimalus? Foto: Tairo Lutter

Tänaõhtuse põhimõttelise ja sportlikult tähtsa Soome-Eesti Rahvuste liiga jalgpalliheitluse eel on justkui kõik meie vastu.

Turu Veritase staadion annab Soomele koduväljakueelise. Turniiri edukam algus – Soome võitis laupäeval 1:0 Ungarit, Eesti kaotas kodus sama tulemusega Kreekale – lisab neile enesekindlust. See võimendub veelgi, kui võrrelda meeskondade hiljutisi tegemisi: Soome on viimase aasta jooksul kaotanud 11 mängust vaid ühe, Eesti aga poole aastaga viiest neli. Üks naaber seilab seega selgelt päri- ja teine vastutuules.

«Kvaliteeti leidus neil juba varem piisavalt. Oli vaid aja küsimus, millal tulemused järele tulevad. Meie ülesanne on Soome hoole pidur peale panna,» kiitis eestlaste peatreener Martin Reim sulaselges soome keeles hõimuvelledest rivaale.

«Üksmeelne kaitse on kõige alus. Sealt alustasime ja oleme tänaseks kuhugi välja jõudnud,» lausus 2017. aasta alguses Soome koondise peatreeneri ohjad saanud Markku Kanerva. «Oleme kõik pingutanud selle nimel, et luua ühise eesmärgi nimel võitlev punt. Võidud on toonud aina uut kindlust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles