Williamsi treeneri ülestunnistus: juhendasin Serenat, aga…

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams pidas tulise sõnavahetuse pukikohtunik Carlos Ramosega, mis tõi talle kolm järjestikust karistust.
Serena Williams pidas tulise sõnavahetuse pukikohtunik Carlos Ramosega, mis tõi talle kolm järjestikust karistust. Foto: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports/Scanpix

Serena Williamsi treener Patrick Mouratoglou tunnistas, et andis US Openi finaalis oma hoolealusele juhiseid ning rikkus seetõttu reegleid.

US Openi naiste üksikmängu finaal lõppes kaosega, sest kohtunik Carlos Ramos karistas Williamsit korduvate rikkumiste eest. Üks neist oli oma treenerilt keelatud juhiste saamine. Williams polnud aga sellega nõus ning nimetas pukikohtuniku vargaks.

Mouratoglou ei varja, et andis tõepoolest käemärkidega Williamisel edasi juhiseid. Ent seda tegi tema sõnul ka teise finalisti Naomi Osaka treener Sascha Bajin.

«Ma ei hakka valetama. Andsin talle juhiseid, kuid ma ei usu, et ta neid märkas. Sascha juhendas ka iga punkti ajal Osakat,» ütles Mouratoglou Eurospordile.

Eile teatas Maailma Tenniseliit (ITF), et Williamsile kohtumise jooksul määratud karistused olid läbinisti õiguspärased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles