Skandaal Iirimaal: koondise abitreenerina töötav endine tippjalgpallur sõimas jõhkralt oma mängijad läbi

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roy Keane
Roy Keane Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS

Iiirimaa koondise abitreenerina töötav endine Manhester Unitedi mängija Roy Keane on sattunud skandaali seoses koondise mängijate räiges solvamises.

Esmaspäeval lekkis internetti telefoniga lindistatud salvestis, mille autoriks oli väidetavalt Iirimaa koondise kaitsja Stephen Ward. Tema lindistuses oli kuulda, kuidas endine Unitedi poolkaitsja Keane jõhkrate sõnadega Iirimaa koondise praeguseid liikmeid Jon Waltersit ja Harry Arterit sõimab.

Probleem sai alguse sellest, et nii Walters kui ka Arter pidid treeningutelt vigastuse tõttu eemale jääma. Inglismaa väljaanne the Telegraph vahendab, et Keane ei hoidnud ennast tagasi, kui kuulis, et mõlemad mehed vigastusega eemale peavad jääma.

«Kes te oma arust olete, professionaalsed jalgpallurid või? Millal te oma arust uuesti trenni teha saate? Ma olen nii tüdinenud nendest mängijatest, kes pidevalt vigastuste tõttu koondise esindamisest loobuvad. Mis teil viga on?» oli Keane'i sõnum oma koondislastele.

Mehed selgitasid, et nad on vigastatud olnud ka klubis mitte vaid koondises ja ei saa sinna midagi parata. Pärast Iirimaa kohtumist Prantsusmaa koondisega on lindistatud teinegi salvestis sellest, kuidas Keane leidis Arteri taas koondise arstide juurest mitte väljakul trenni tegemas.

Keane'i viha oli sel korral veelgi suurem ning ta kisendas oma meeskonna mängijale: «Millal sa trenni hakkad tegema sa igavene argpüks?» Pärast seda, kui Arter oli oma tervisliku seisundi kohta seletuse andnud hakkas Keane teda erinevate roppustega üle valama, andes teada, et tema arust on Arter olnud eluaeg tõeline argpüks ega kõlba kuidagi koondisesse.

Vaatamata sellele, et lindistused on tõepoolest olemas, väidab Iirimaa koondise peatreener Martin O'Neill, et Ward pole kordagi midagi sellist ise kuulnud vaid on lihtsalt levitamas kuulujuttu. O'Neilli sõnul on Keane oma ametis suurepärane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles