M-Spordist vallandatud Camilli saab Volkswageni roolis uue võimaluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Camilli testimas Volkswageni uut ralliautot.
Eric Camilli testimas Volkswageni uut ralliautot. Foto: https://twitter.com/TuomasToyry

Volkswageni meeskond on tegemas autoralli MM-sarjas tagasituleku, kui oktoobri lõpus osaletakse taas üle kahe aasta MM-sarja etapil Kataloonias. 

Volkswageni poolt tuuakse starti uus Volkswagen Polo R5 ralliauto. Üheks sõitjaks saab olema M-Spordist vallandatud prantslane Eric Camilli, kellele loeb kaarti Benjamin Veillas.

Kui Sven Smeets (Volkswagen Motospordi direktor) ja R5 masina projektijuht Jan de Jongh andsid mulle teada head uudised seoses Kataloonia ralliga, oli see minu jaoks suurepärane veidi hiljaks jäänud sünnipäevakingitus,» rääkis möödunud nädalal 31-aastaseks saanud Camilli WRC koduleheküljel. 

«Ma olin väga põnevil ja uhke kui ma said olla osa sellest meeskonnast ja alustada masina testimisega. Tegimegi intensiivselt kogu aasta erinevates paikades teste ja nüüd on suurepärane võimalus meil seda masinat ka reaalselt võistlusolukorras näha. Olen väga motiveeritud, et hästi esindada,» rääkis Camilli.

«Mina ja Benjamin oleme korralikult valmistunud, et Hispaania rallil olla heas hoos ja kohe Volkswageni R5 masinaga korralik debüüt teha,» lisas Camilli.

Ka Smeets arvab, et Camilli ja ka Volkswageni jaoks on selline variant ainult hea: «See on loogiline samm, et just nemad viivad meie uue ralliauto esimesele võistlusele. Meie jaoks on see samuti ideaalne, et oleme saanud endale autosse just sellise sõitja nagu Ericu.»

Eric Camilli sai oma suure võimaluse ennast tõestada aastal 2016, kui Malcolm Wilson kinnitas prantslase meeskonna põhisõitjaks. Hooaeg kulges Camilli jaoks üle kivide ja kändude ning parimaks tulemuseks jäi Portugali rallil saavutatud viies koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles