Eesti suusatajad läksid lumelaagrisse, aga ei saanudki suusatada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja
Team Haanja Foto: Team Haanja

1. septembril lendasid Eesti suusatajad Karel Tammjärv, Marko Kilp, Algo Kärp, Raido Ränkel, Patricija ja Mariell Merlii Pulles Ramsausse hooajaeelsesse lumelaagrisse. Õnnetul kombel sel korral suusatada ei saadudki. 

Laagri eesmärk oli koguda suusakilomeetreid ligi 3000 meetri kõrgusel liustikul. See, et septembris ei saa liustikul suusatada oli eestlaste jaoks esmakordne ja seda tõdesid ka teiste riikide koondislased. Olukord on hetkel väga kehv: jää on must ja suurte lõhedega, vahendas Team Haanja koduleht olukorda.

Tavapäraselt käivad Eesti suusatajad Ramsaus hommikuti suusatamas ja õhtul rullsuuskadel sõitmas, jooksmas ja jõusaalis. Lumepuuduse tõttu tegid suusatajad plaanid ringi ja sel korral kasutati vaid suviseid treeningvahendeid. Laagri alguses trotsiti ka päris palju vihmast ilma, kuid see ei pidurdanud sportlasi tegemast erinevaid treeninguid.

Teine pool Ramsaus veedetud ajast oli Eesti suusatajate rõõmuks päikseline. Tagantjärele mõeldes uskusid laagris osalenud sportlased, et see võis tulla isegi kasuks, et suusatama ei pääsetud. Intensiivseid treeninguid sai seeläbi tehtud rohkem ja tunduvalt kvaliteetsemalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles