Legendaarne treener Hafsteinsson: kui Gerdi poeg on sama andekas kui tema, võtaksin ta meelsasti enda juhendada

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12 aastat, 8 medalit. Vesteinn Hafsteinssoni ja Gerd Kanteri koostöö oli tulemuslik ja meeleolukas. «Vahel tunnen sellest puudust!» kinnitas Hafsteinsson FOTO: Liis Treimann
12 aastat, 8 medalit. Vesteinn Hafsteinssoni ja Gerd Kanteri koostöö oli tulemuslik ja meeleolukas. «Vahel tunnen sellest puudust!» kinnitas Hafsteinsson FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

Kadrioru staadioni harjutusväljakule sammuvad rõõmsalt kettaheitja Gerd Kanterit 2006. aastani juhendanud Uno Ojand ja Team 75+ juht Raul Rebane. «Hello, my friend! Nice to meet you!» hüüab Ojand. Adressaadiks on islandlane Vesteinn Hafsteinsson. Mees, kellega koos Kanter tosin aastat higi valas ja rassis ning uskumatut mõttetööd tegi.

Hafsteinsson ruttab Ojandit kallistama. Kuus aastat aitas just Ojand Eestis Kanteri treeninguid läbi viia. «Nägime üksteist viimati vist kolm aastat tagasi. Ma polegi kolm aastat Eestis käinud, uskumatu! Aga mu lemmikrestoran, Vesivärava kohvik on siiani alles. Ja hinnad on ka samad, viis eurot burgeri eest! Siin on tõesti tore tagasi olla,» räägib Hafsteinsson ning istub maha Postimehega jutustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles