Mercedese pealik Wolff: noorsõitja Oconi lahti laskmine on üks variantidest

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteban Ocon
Esteban Ocon Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Mercedese meeskond on otsimas erinevaid lahendusi, et nende noorsõitja Esteban Ocon saaks ka tuleval hooajal Vormel 1 sarjas jätkata. Hetkel on õhus variant, et Ocon lastakse selle hooaja järel Mercedesest lahti.

Nimelt on Ocon hetkel laenatud välja Force Indiasse, kuid uuel hooajal on tõenäoliselt Oconi asendamas Lance Stroll. Algselt pidi Ocon ühinema Renault'ga, kuid siis otsustas Daniel Ricciardo meeskonnaga liituda ja nii kadus Oconi võimalus selle meeskonnaga ühineda.

Hetkel on olemas vaba koht veel Williamsi meeskonnas, aga Mercedese pealik Toto Wolff arvab, et selline käik ei aitaks Oconi Vormel 1 karjäärile liigselt kaasa. Nüüd ongi Mercedes otsimas lahendusi, et Ocon ka järgmisel aastal sõita saaks.

«Teoreetiliselt teeme me seda selleks, et aidata noori sõitjaid Vormel 1 sarjas läbi lööma, kui neil endil selleks rahalisi võimalusi pole. Nii tegime ka Estebaniga, tundsime, et ta vajaks abi. Kui aga meie abi aitab ainult kuni Vormel 1 sarja jõudmiseni ja seejärel ei saa me neile võistkondades kohti leida, siis paneb see mõtlema, kas ehk peaksime tõesti Oconi vabastama,» rääkis Wolff.

«Mõelge, mis tähendab sõitja jaoks see, kui sa oled Mercedese piloot? Hetkel tähendab see seda, et sõidad mõnes suvalises meeskonnas. Esteban ei võtaks mult midagi vastu, kui ta peaks McLareni või Williamsi eest sõitma. Kogu Vormel 1 süsteem vajab ümbertöötamist,» arvab Wolff.

Ocon oli varem noorteprogrammis koos Pascal Wehrleiniga, kes sõitis kaks hooaega ka Vormel 1 sarjas, kuid seejärel vabastati samuti Mercedese meeskonna poolt. Hetkel ei muretse aga noor piloot oma tuleviku pärast üldse.

«Mul on olnud elus palju keerulisemaid olukordi kui praegune lahendust vajav olukord. Ma olen viimastes sõitudes näidanud head kiirust, aga olukord on vaatamata sellele keeruline. Annan endast sõites alati parima ja ma usun, et ma ei ole kõige kehvem sõitja,» rääkis Ocon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles