Jalgpallilegendist president pidas 51-aastaselt oma riigi koondises lahkumismängu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Weah valiti 1995. aastal esimese ja seni ka jätkuvalt viimase aafriklasena FIFA aasta mängijaks.
George Weah valiti 1995. aastal esimese ja seni ka jätkuvalt viimase aafriklasena FIFA aasta mängijaks. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix

Libeeria president George Weah, kellel on tänaseks vanust juba 51 eluaastat, mängis oma riigi koondise eest 79 minutit, kui Libeeria jäi maavõistluses 1:2 alla Nigeeriale.

Libeerlased korraldasid mängu selleks, et saata pidulikult «pensionile» kunagise maailma parima mängija Weah' särk numbriga 14. Jaanuaris Libeeria presidendiks vannutatud Weah mängis 14 aastat Euroopa tippklubides, jõudes kuuluda Monaco, PSG, Milani, Chelsea, Manchester City ja Marseille' ridadesse.

Koondise eest pidas ta seni viimase mängu 2007. aastal, kokku jäi tema arvele oma riigi eest 61 mänguga 22 väravat. 1995. aastal pälvis Weah maailma parimale jalgpallurile omistatava Ballon d'Or'i auhinna. Ta on esimene ja siiani ainus Aafrika jalgpallur, kellele see tunnustus on osaks saanud.

Üpris tugeva koosseisuga Nigeeria, kelle ridadesse kuulusid teiste seas näiteks Leicesteri mängijad Wilfried Ndidi ja Kelechi Iheanacho ning Stoke Citys palliv Peter Etebo, võitis kohtumise tänu Henry Onyekuru ja Simeon Nwankwo tabamustele 2:1. Libeeria auvärava lõi penaltipunktilt mängu lõpus Kpah Sherman.

Väärib märkimist, et samal päeval, kui Weah esindas Libeeria koondist, mängis tema poeg Tim Weah USA koondise eest Mehhiko vastu. 18-aastane Weah juunior kuulus USA 1:0 võidumängus algkoosseisu ning vahetati puhkama alles üleminutitel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

President Weah during the game! Lets go, Prezzo!

A post shared by The Liberian Influence (@theliberianinfluence) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles