Vormel 1 pühendas Räikköneni värvikale karjäärile video: mul oli koer, aga ta suri ära

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / SCANPIX

Eilse uudise valguses, et Kimi Räikkönen siirdub käimasoleva hooaja lõpus Ferrari ridadest tagasi oma esimesse meeskonda Sauberisse, pidas vormel 1 sari vajalikuks videoga meelde tuletada Jäämehe paremaid hetki.

Valikusse mahtus näiteks Räikköneni kohmetu kohtumine filmitähe Nicole Kidmaniga, kus soomlane surus vaid viisakalt Kidmani kätt ega öelnud rohkem sõnagi. «Ma ju ei tunne teda, kas peaksin kellegagi vestlema ainult seepärast, et ta on kuulus?» imestas Räikkönen alles hiljuti, kui talle juhtunut meelde tuletati.

Lisaks võib videost leida Räikköneni tõdemuse «mul oli koer, aga ta suri ära», pahuralt nõudliku pöördumise uimastele mehaanikutele ja mõistagi paar ilusat hetke pressikonverentsidelt, kus Räikkönen on korduvalt andnud ajakirjanike küsimustele ühesõnalisi vastuseid. «Mitte keegi ei aja fänne naerma nii nagu Kimi,» pealkirjastas vormel 1 videoklipi.

Räikkönen kolib uuesti hooajast tagasi Sauberisse, kus ta oma vormel 1 karjääri 2001. aastal alustas. Kuu aja pärast 39-aastaseks saav soomlane sõlmis võistkonnaga  kahe aasta pikkuse lepingu. Vastupidises suunas liigub 20-aastane Monaco tõusev täht Charles Leclerc, kellest saab läbi aegade nooruselt teine vormel 1 sarjas Ferrari rooli keerav sõitja. Ferrari teise sõitjana jätkab neljakordne maailmameister Sebastian Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles