Meistrite liiga klubi omanik kodustaadionist: sellises peldikus on piinlik mängida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoli fännidel ja mänigjatel pole staadioni vastu midagi.
Napoli fännidel ja mänigjatel pole staadioni vastu midagi. Foto: Insidefoto / imago/ Scanpix

Napoli jalgpalliklubi lõpetas Itaalia kõrgliiga teise kohaga ja peaks rõõmustama, et tänavu saavad nad tänu sellele mängida Meistrite liiga alagrupiturniiril. Selle asemel valmistab klubi värvikale presidendile Aurelio de Laurentiisile aga hoopis muret kodustaadioni Stadio San Paolo kehv seis, mille tõttu ta on astunud haruldase sammu.

Nimelt kinnitas de Laurentiis, et andis UEFA-le sisse avalduse pidamaks Napoli kodumängud 250 kilomeetri kaugusel Baris. Stadio San Nicolale sõit võtab Napolist aega umbes kolm tundi, kuid de Laurentiis lisas, et on nõus kõigi kodufännide reisikulud ise kinni maksma, vahendab FourFourTwo.

Napoli peaks võõrustama 3. oktoobril Liverpooli, 6. novembril PSGd ja 28. novembril Belgradi Crvena Zvezdat. San Paolo staadionil käivad juba mitmendat aastat ehitustööd ja neile viidates soovib de Laurentiis saada kodumängude üleviimise eest kompensatsiooni. Kodumängude viimine teisele staadionile pole eurosarjades küll erandlik, ent üldjuhul tehakse seda seepärast, et mõne väiksema klubi kodustaadion lihtsalt ei vasta alagrupiturniiriks kehtestatud nõuetele.

Napoli fännid peavad kodumängude nägemiseks võtma ette reisi naaberlinna.
Napoli fännid peavad kodumängude nägemiseks võtma ette reisi naaberlinna. Foto: CIRO DE LUCA / REUTERS / Scanpix

«Napoli staadion näeb aina rohkem välja nagu peldik. See jama on kestnud juba kaheksa aastat ja niisugune olukord piirab meie staatust rahvusvahelisel tasandil. Ehitan kahe aastaga uue staadioni, et keegi ei saaks mulle enam midagi öelda. Nii tuleb vastuoludele viimaks lõpp. Kui leian raha ja sobiva maatüki, läheb kohe ehituseks,» rääkis president väljaandele Carriere dello Sport. Barisse kolimine on tema jaoks selles mõttes lihtne, et ta on ka Bari meeskonna omanik.

Nädala eest süüdistas de Laurentiis staadioni olukorras Attilio Auricchiot, kes vastutab renoveerimistööde eest. De Laurentiisi väitel on Auricchio selle käigus pannud kõrval 25 miljonit eurot. «Olen tema valedega juba harjunud. Aga ta peab mulle selgitama, miks näeb staadion kaheksa aasta järel aina enam peldiku moodi välja. Spordinõunik, kes mulle muidu meeldib, talle vastu ei saa ja peab seetõttu samuti valetama. Aga milleks valetada? Kui mina oleksin mõne projekti sellisesse rahalisse kitsikusse tüürinud, astuksin otsekohe tagasi,» leidis de Laurentiis.

Aurelio De Laurentiis on alati olnud sõnakas ja värvikas mees.
Aurelio De Laurentiis on alati olnud sõnakas ja värvikas mees. Foto: Ciro De Luca / REUTERS / Scanpix

1959. aastal valminud San Paolo staadionit renoveeriti põhjalikult 1990. aastal Itaalias peetud MMiks. Viimati läbis areen uuenduskuuri 2010. aastal. Praegused tööd peavad lõpule jõudma järgmiseks aastaks, kui Napolis peetakse universiaad. Staadion saab tööde käigus uued klaaspiirded ja istmed, ühtlasi väheneb istekohtade arv praeguse 60 000 pealt 55 000 peale.

Stadio San Paolo renoveerimine kipub pikale venima.
Stadio San Paolo renoveerimine kipub pikale venima. Foto: CIRO DE LUCA / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles