Eestit esindavad MMi mägisel rajal nii Kangert kui ka Taaramäe

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe Rio De Janeiro olümpiamängudel 2016. aastal.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe Rio De Janeiro olümpiamängudel 2016. aastal. Foto: Tairo Lutter

22.-30 septembril toimuvad Tirooli pealinnas Innsbruckis maanteesõidu maailmameistrivõistlused. Seekord teevad sobiva raja tõttu MMil kaasa mõlemad meie tipud, nii Tanel Kangert kui ka Rein Taaramäe.

Kangert (Astana Pro Team) osaleb nii eraldistardis kui ühisstardis ning Taaramäe (Direct Energie) võistleb ühisstardis. Kolmas osaleja on hetkel veel lahtine, aga ühe variandina on koondise treenerid välja pakkunud Norman Vahtra (Cycling Tartu), kes osaleks ühisstardis. Vahtra osaleb ka MU vanuseklassi eraldistardis.

Juunioride vanuseklassis teevad grupisõidus kaasa Henri Treimuth (Viljandi Rattaklubi) ja Artjom Mirzojev (CFC Spordiklubi) ning eraldistardis samuti Mirzojev ja Gleb Karpenko (Kalevi Jalgrattakool).

Koondise treenerite Jaan Kirsipuu ja Rene Mandri sõnul on eraldistardi eesmärgiks see, et Kangert jõuaks kaheksa parema sekka. Vahtra eesmärgiks on sõita üle EMil saavutatud 17. koht. Juunioride vanuseklassi kuuluvad Karpenko ja Mirzojev võiksid jõuda vastavalt esikümnesse ja esikahekümnesse.

Ühisstardi puhul võiks oodata Taaramäe ja Kangerti jõudmist esikümnesse, kuna olümpiamängudel oli Kangert üheksas ja rada on mõlemale ratturile sobiv. Treimuth ja Mirzojev on võimelised sõitma esikahekümnesse.

«Juuniorid osalevad enne MMi veel nädalases ettevalmistuslaagris Hispaanias ja Vahtra osales just rahvusvahelistel võistlustel Panevežyses, harjutades trekil omniumis eraldistardiks kiiruse saavutamist ehk oleme katsunud poiste vormi just MMiks ajastada,» kommenteeris Kirsipuu koondise valmisolekut.

Naisi otsustati sel aastal MM-ile mitte lähetada. «Rada on väga järskude tõusudega ja eeldab tugevate eeldustega mäesõitjaid, aga hetkel sellise eeldusega tipptasemel naisrattureid meil välja panna ei ole,» põhjendas otsust Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson.

MM ajakava:

24. september 

  • MU eraldistart 14.40-16.50

25. september 

  • juunioride eraldistart 10.10-12.40

26. september 

  • meeste eraldistart 14.10-17.00

27. september 

  • juunioride ühisstart 14.40-18.15

30. september 

  • meeste ühisstart 09.40-16.40
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles