NBA mängija: kui me pole Eesti vastu keskendunud, siis saame tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa korvpallikoondise ja NBA klubi Dallas Mavericksi mängija Maximilian Kleber.
Saksamaa korvpallikoondise ja NBA klubi Dallas Mavericksi mängija Maximilian Kleber. Foto: Eero Vabamägi

Saksamaa korvpallikoondis saabus Tallinna tugevas koosseisus. See tähendab, et kohal on nende staarmängijad Dennis Schröder ja Maximilian Kleber, kes teenivad igapäevaleiba liigas NBA.

«Me vaatasime läbi mõned videod ja teame, et nad on väga head viskajad, seega peame neil silma peal hoidma ja mängima kaitses paremini kui eelmistes kontrollmängudes,» sõnas Kleber, kes kuulub Dallas Mavericksi hingekirja.

Kleberi sõnul on koondise esindamine au asi, pole vahet, sest sõpradega taaskohtumine teeb alati südame soojaks. «Au on mängida rahvuskoondise eest ja kõik liikmed on siin õnnelikud. Põhimõtteliselt me kasvasime koos üles ja oleme kogu elu koos mänginud. Iga kord, kui uuesti kokku saame, saab palju nalja,» rääkis Kleber.

Lisaks ei tekkinud Kleberil probleeme, et uueks hooaja valmistuva Dallas Mavericksi juurest koondisele appi tulla. «Ma rääkisin klubiga ja nad on väga vastutulelikud ning neile meeldib väga, et ma olen koondise juures,» sõnas ta.

Kui raske on ühel NBA mängijal keskenduda kohtumiseks Eesti-suguse koondise vastu? «See pole üldse keeruline. Ma arvan, et Eesti on hea meeskond ja nad on kogu aeg ohtlikud, kui arvestame seda, et neil on head viskajad. Kui me ei ole keskendunud, siis me saame tappa. Me oleme väga keskendunud ja võtame seda mängu väga tõsiselt,» lubas Kleber.

Saksamaa korvpallikoondise peatreener Henrik Rödl.
Saksamaa korvpallikoondise peatreener Henrik Rödl. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa juhendaja Henrik Rödl: Eestil on head viskajad

Saksamaa koondise peatreener Henrik Rödl kuulus 1993. aastal rahvusmeeskonna koosseisu, kes krooniti Euroopa meistriks. Turniiri avamängus saadi eestlastelt 103:113 üllatuskaotus. «Ma mäletan seda mängu väga hästi, aga ma vigastuse tõttu ei mänginud. Mängisin järgmises mängus,» meenutas Rödl.

Peatreener märkis sarnaselt Kleberile, et praeguse Eesti koondise tugevaim külg on head viskajad. «Me vaatasime kõiki nende videoid. Nad mängisid erineva koosseisuga, aga mängustiil on endiselt sama. Eesti mängib väga kiiret mängu ja neil on väga head viskajad. Me tunneme vastast väga hästi ja proovime mänguks valmistuda võimalikult hästi,» sõnas juhendaja.

Rödl ei pugenud selle taha, et eelseisvates valikmängudes jäävad mitmed põhimängijad eemale. «Meil on paljud mängijad puudu, aga see pole peamine jututeema, sest igal meeskonnal on puudujaid selles valiktsüklis. Praegu oleme väga tänulikud sellele, et mängijad, kes tulid, annavad endast maksimumi.»

Videointervjuu Oklahoma City Thunderis mängiva Dennis Schröderiga:

«Arvan, et oleme meeskonnana hästi valmistunud. Meeskonna keemia on õige, õiges kohas. Meil oli just viimane korralik treening meeskonnana. Kõik on ühel leheküljel. Homne mäng Eesti vastu saab olema keeruline. Peame olema valmis ja tulema kohe mängu sisse.

Minu jaoks on alati hea mängida Saksamaa koondises. Kõik minu toetajad Saksamaal saavad näha mind mängimas. Sel hooajal NBAs ei saa kõik mind mängimas vaadata. Alati on au mängida rahvuskoondises, tulla siia ja võistelda nende meestega. Peame olema valmis ja andma endast 110%.»

Galerii Saksamaa korvpallikoondise treeningust:

Eesti ja Saksamaa kohtuvad 2019. aasta maailmameistrivõistluste valikmängus homme õhtul Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles