Türgi rallil toob edu puhas sõit, mitte kiirus

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC

Täna õhtul algav Türgi ralli ehk tänavuse MM-sarja kümnes etapp on Ott Tänakule tõehetk – kas jaht tiitlile jätkub või saab saarlane järjekordselt tunda karmi saatusekätt? Kõik vajalikud kaardid on sõitjate ja kaardilugejate enda kätes.

Türgiga seonduvat dramaatikat ja kaotusevalu kiputakse pidevalt seostama Türgi saunaga. Antud juhul on sõna «saun» eksitav väljend, sest vastupidi oodatule on türklaste saunas ehk hamamis eesti saunasõbrale paras temperatuur. Aeganõudev ja pikk küpsetamine leiab aset lamades kivisel pinnasel sooja basseini ääres, kus kõik sinu nahapoorid puhtaks saavad.

Just sarnast puhastust ja lunastust loodavad rallimehed kogeda karmidel Türgi kruusateedel ja kuumakraadides. Võiks öelda, et iga finišijoont ületav rallipaar võib ennast juba võitjaks tituleerida, kuid punktide jagamise kord on siiski karm, aga õiglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles