Tänaku legendaarne ralliauto ootab ülesvuntsimist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: TGR

Eesti parima rallisõitja Ott Tänaku esimene ralliauto Volkswagen Scirocco ootab Saaremaal ülesputitamist.

Algselt kuulus 1978. aastal toodetud Volkswagen ringrajasõitja Peeter Noodele. Ott Tänaku isa Ivar Tänak ehitas selle ringi rallimasinaks ja mõne aasta sai ta sellega ka sõita. Tegu oli Volkswageni suhteliselt vähe levinud kunagise sportversiooniga, mis Tänaku hinnangul sõitis küll kiiresti, aga erilist vaimustust selle roolimine temas ei tekitanud, kirjutab Saarte Hääl.

Mida aasta edasi, seda võimsamaks muutusid ka Ott Tänaku juhitud autod. Lisaks Sciroccole on ta kihutanud VW Golf I, VW Golf II, Honda Type-R, Subaru Impreza WRX ST-ga, hiljem on tema istumise all olnud veel Mitsubishi Lancer EVO X, Ford Fiesta S2000, Ford Fiesta RS WRC, Ford Fiesta R5 ja Toyota Yaris WRC.

Täna on vana Volkswagen Scirocco pere jaoks tõeline reliikvia. «Kindlasti teeme ta mingil hetkel korda ja just selliseks, nagu ta algselt oli,» räägib Ivar Tänak, lisades, et praegu on auto kahjuks pisut räsitud seisus. «Me andsime ära sõitva auto, aga tagasi tuli masin, mis ei tööta ja on seest ära lammutatud, kuigi väljast on täitsa auto moodi.»

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles