Foto: järgmise põlvkonna F1-autod pakatavad seksapiilist

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad vormelid välja praegu.
Sellised näevad vormelid välja praegu. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Kui Bernie Ecclestone'i ajal ähvardas kuninglikku vormelisarja F1 stagnatsioon, siis uute omanike, Liberty Media, juhtimise all on sarjas puhumas uued tuuled. Täna lekkis avalikkuse ette ameeriklaste nägemus, millised peaksid 2021. aastast vormelid välja nägema.

Singapuri GP eel korraldatud seminaril tegi teiste seas ettekande F1-sarja sportliku poole eest vastutav Ross Brawn, kes illustreeris oma esinemist väga põneva pildiga. 2021. aastast võetakse F1-sarjas kasutusele uued regulatsioonid ja Brawn esitas oma nägemuse sellest, kuidas need autode välimust muutma peaks. Lühidalt: kõvasti seksikamaks.

Kõige kindlam muudatus masinate juures on rattad, mis suurenevad 18-tollise veljeni. Autosport toob Brawni esitatud kuvandist välja aga veelgi olulisi muutusi: lihtsamakoelisem ja palju agressiivsema välimusega esitiib, vooljoonemisemad õhuvõtuavad ja tagatiib, mis võib olla ühes jupis mootorikattega. Tõenäoliselt ei figureeri masina tagatiival enam DRS-süsteemi, mille vastu Brawn on korduvalt sõna võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles