Saade «Vormel 1 maailmas»: Mida toob omaga Sotši etapp ja kuidas sujub Force India käekäik?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases saates tuleb juttu eelpoleval nädalavahetusel toimuvast Sotši Vormel 1 sarja etapist ning sellest, kuidas Force India tähelepanu keskmeks saamas on. 

MM-sarja järgmine etapp viib meid Venemaale, kus viiendat korda sõidetakse Sotši ringrajal. Tänavune võistluskalender tehti ümber ja seekord sõidetakse Sotšis jälle hooaja lõpuosas. Rada on 2014. aasta taliolümpiamängude toimumispaigas. Kui olümpiaks hakati ehitama staadioneid, hotelle ja teisi rajatisi, siis toimus samaaegselt ka võidusõiduraja ehitus. Ringrada saadi valmis 2014. aasta GP-ks ja on sestpeale kalendris populaarne olnud.

Force India on üks kõige stabiilsemaid tabeli keskosas figureerivatest meeskondadest. Aastaid ei jõudnud nad eriti uudistesse, kuid viimasel ajal muutus kõik. Praegune meeskond võib ennast lugeda suhteliselt edukaks konstruktoriks, mille juured on Jordani aegades, kuid lugu sai tegelikult alguse aastal 2008. Siis müüdi hävingu veerel Spykeri tiim ärimees Vijay Mallyale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles