Vetteliga äärepealt kokku põrganud Hamilton: algaja viga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Singapuri tänavarajal.
Lewis Hamilton Singapuri tänavarajal. Foto: Roslan Rahman / AFP / Scanpix

Vormel 1 sarja liider Lewis Hamilton, kes oleks oma suurima rivaali Sebastian Vetteliga Singapuri etapi vabatreeningul äärepealt kokku põrganud, nimetas juhtunut enda poolseks algajalikuks veaks.

Hamilton üritas Vettelist 14. kurvis mööduda, kuid jättis manöövri viimasel hetkel pooleli, lasi rehvid blokki ja sõitis kurvist otse. Britt põikas vasakule, et mitte Vettelile tagant sisse sõita, kuid tema õnneks oli seal turvaala, ta sai auto tervelt pidama ja tagurdas seejärel uuesti rajale.

«Sain kuttidest (Vettelist ja Force India sõitjast Sergio Perezist – toim) mööda ja mõlemad võtsid hoogu veidi maha, liikudes üsna aeglaselt, mina üritasin aga kaotatut tasa teha,» selgitas Hamilton väljaandele Autosport. «Mu auto pidurite tasakaal oli liialt ette suunatud. Sebastian katsus kiirendada, mina lasin aga rattad blokki ja oleksin seetõttu talle peaaegu otsa sõitnud. Pidin tegema kiire vasakpõike ja rikkusin rehvi. Algajalik viga, aga õnneks ei juhtu mul neid üleliia sageli,» jõudis Hamilton üheainsa lausega end siunata ja kiita.

Vettelil endal nii palju õnne polnud, sest neljakordne maailmameister käis sessiooni lõpus eelviimases kurvis parempoolsete ratastega kõvasti seinas. Ferrari sai pihta piisavalt kõvasti, et autost hakkaks vedelikke lekkima.

Suurt aerodünaamilist survejõudu eeldav Singapuri tänavarada pole varasematel aastatel Mercedestele eriti sobinud, kuid reedel lõpetas Hamilton päeva paremuselt teise ajaga, jäädes kiireimast mehest Kimi Räikkönenist maha vaid 0,011 sekundiga. «Eks kvalifikatsioonis saab näha, kas lugu on ka tegelikult nii hea, aga auto tundub parem kui eelmistel aastatel,» kiitis Hamilton. Singapuri etapi kvalifikatsioon algab täna Eesti aja järgi kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles