Reali peatreener USAs mängimisest: see vaid soodustab ebavõrdsust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali peatreener Julen Lopetegui.
Madridi Reali peatreener Julen Lopetegui. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Madridi Reali peatreener Julen Lopetegui sõnas, et on vastu ideele pidada Hispaania kõrgliiga mänge USA pinnal.

Teisipäeval esitasid nii Barcelona ja Girona meeskond kui ka La Liga Hispaania Jalgpalli Liidule (RFEF) ametliku palve viia klubide omavaheline mäng üle USAsse. Tegu oleks Girona «kodumänguga» ja see toimuks 26. jaanuaril Miamis 65 000 pealtvaatajat mahutaval Hard Rock Stadiumil.

«Ma ei ole sellise asja toimumise poolt. See ei aita kaasa liiga võrdsemaks muutmisele. Kõik meeskonnad peaksid mängima samadel staadionitel,» vahendab BBC Lopetegui sõnu.

Plaanile peaksid heakskiidu andma nii RFEF, USA alaliit, UEFA kui ka Concacaf. Samas on näiteks RFEFi president Luis Rubiales juba öelnud, et ei poolda ideed. «Liiga juht Javier Tebas läks selle lepinguga alaliidust mööda ja see näitab täielikku lugupidamatust. Idee võis ju hea olla, aga see viidi ellu täiesti kohutavalt. Niisugused asjad tuleb liidu ja mängijatega läbi rääkida, mitte sõlmida erafirmaga lihtsalt 15-aastane leping,» rääkis Rubiales hiljuti Sportsmailile. «Tean, et ka UEFA president Gianni Infantino eelistab kohalike meistrivõistluste väärtust säilitada.»

Lisaks alaliidule on mängu toimumise vastu ka Hispaania jalgpallurite ühing. Esmaspäeval kohtusid nad La Liga juhtkonnaga, pärast mida anti teada, et mängijatele jääb kohtumise korraldamise osas viimane sõna. La Liga leping USA firmaga Relevent näeb praegu ette, et järgmise 15 aasta jooksul mängitakse igal liigahooajal üks mäng USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles