Schumacher Ferrarisse? Tiimijuht: kuidas saaksime sellele nimele ei öelda?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maurizio Arrivabene sõnum Mick Schumacherile on lihtne: tule! Aga siis, kui aeg on su enda jaoks õige.
Maurizio Arrivabene sõnum Mick Schumacherile on lihtne: tule! Aga siis, kui aeg on su enda jaoks õige. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Seitsmekordse vormel 1 sarja maailmameistri 19-aastane poeg Mick Schumacher on võitnud viimasest kümnest vormel kolm sarja sõidust kuus ning otse loomulikult viivad kuulujutud teda aina sagedamini Ferrari ridadesse. Teisalt jahib tema allkirja ka Red Bull, kes on aastatega õppinud noori sõitjaid enda ridadesse tõmbama ja neist tulevasi tippe vormima.

Ferrari tiimiboss Maurizio Arrivabene ütles Singapuri etapil ajakirjanike küsimustele vastates, et Schumacheri tuleb innustada, aga moel, mis ei paneks noore mehe õlgadele liiga palju pingeid. «Sellisele nimele, mis on suurte tähtedega Ferrari ajalukku kirjutatud, on Maranellos alati uks avatud. Aga ärme kiirustame sündmustest ette,» sõnas Arrivabene.

Mick Schumacher hoiab vormel 3 sarjas kaks etappi enne hooaja lõppu teist kohta, kaotades liidrile Dan Ticktumile vaid kolme punktiga.
Mick Schumacher hoiab vormel 3 sarjas kaks etappi enne hooaja lõppu teist kohta, kaotades liidrile Dan Ticktumile vaid kolme punktiga. Foto: EIBNER/Udo Stiefel / imago/Scanpix

Tema sõnul otsustab noormees ise, millal, kus ja kuidas karjääri jätkab. «Pere aitab otsust langetada. Aga las poiss tunneb sõitmisest rõõmu. Seda olen alati öelnud – ole keskendunud, aga tunne rõõmu. Kasva aeglaselt, aga sihikindlalt, ja vaata siis, kuhu välja jõuad,» lausus Arrivabene targad sõnad.

Ent loomulikult tunnistas ta lõpuks ikkagi, et näeks Schumacheri hea meelega oma tööandja ridades. «Kuidas saaksimegi sellisele nimele ära öelda?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles