Orienteerumise etapi võitja sai finišisirgel endale kõnnisammu lubada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine.
Orienteerumine. Foto: Madis Perli /

Orienteerujate hooaja viimasel Eesti meistrivõistluste etapil tulid Põlvamaal Veskimõisas pikal rajal võitjateks Evely Kaasiku (OK JOKA) ja Kristo Heinmann (OK Ilves).

Naiste 13,6 km 32KP rajal järgnesid Kaasikule (2:03.21) Eleri Hirv (OK Võru; 2:08.27) ja Margret Zimmermann (OK Kape; 2:11.27). Nii Kaasiku kui Hirv tunnistasid finišis, et pikk hooaeg on olnud väsitav ning jooksuvorm ei olnud enam see, mis kuu aega tagasi. Tehnilise poolega sai aga Kaasiku paremini hakkama, nii et finišisirgel võis ta endale lubada lausa kõnnisammu.

Meeste rada 23,7 km 41KP rajal kärisesid vahed finišiks veelgi suuremaks: pikalt Heinmanni (3:08.40) tempos püsinud 24-aastane Reigo Teervalt (Värska OK Peko; 3:36.00) hakkas raja teises pooles väsimuse foonil vigu tegema ning jäi lõpuks kolmandaks, lastes endast mööda 44-aastase Rain Eensaare (EKJ SK; 3:20.51).

Ühistardist kulgenud võistluse rajameister oli Raido Mitt (OK Põlva Kobras). Väga nõudlikule 2016.aasta Balti meistrivõistluste maastikule oli Mitt teinud tõeliselt põnevad mitme hajutuspunktiga rajad, mis said kiidusõnu nii eliitklasside võistlejatelt kui teiste klasside jooksjatelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles