Video: Prantsusmaa jõudis finaali, pöörane paarismäng jättis USA lootuse ellu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Bryan (vasakul) ja Ryan Harrison suutsid horvaatidest viiesetilises paarismängus jagu saada.
Mike Bryan (vasakul) ja Ryan Harrison suutsid horvaatidest viiesetilises paarismängus jagu saada. Foto: Darko Bandic / AP / Scanpix

Tiitlikaitsja Prantsusmaa jõudis teist aastat järjest Davis Cupil finaali, kui Hispaania vastu saadi juba paarismänguga kätte 3:0 edu. Prantsuse tennisistid jäävad finaalivastast ootama Horvaatia ja USA duellist.

Prantsusmaa paar Julien Benneteau ja Nicolas Mahut olid 6:0, 6:4, 7:6 (7) üle Marcel Granollersist ja Feliciano Lopezist. Finaalikoha kindlustasid prantslased juba üheksandat korda, Davis Cupi on nad 1972. aastast ehk praeguse turniirisüsteemi kasutuselevõtust alates võitnud neljal korral. Muuseas, 36-aastasest Benneteaust, kes praegu on rivis veel Davis Cupi mängijana, saab järgmisel aastal Fed Cupil osaleva Prantsusmaa naiskonna kapten.

Davis Cupi edukaim riik on USA üheksa võiduga, ent kümnenda püüdmise võimaluseni jõudmiseks tuleb neil veel kõvasti vaeva näha. Pärast üksikmängudega Horvaatia vastu 0:2 kaotusseisu jäämist pidasid Mike Bryan ja Ryan Harrison ning Ivan Dodig ja Mate Pavic Horvaatias Zadaris meeletu paarismängu. Peale jäid lõpuks Bryan ja Harrison tulemusega 7:5, 7:6 (6), 1:6, 6:7 (5), 7:6 (5).

Kohtumine, mis pakkus ühe pöörase punkti teise järel, kestis 4 tundi ja 43 minutit. Pühapäevastes üksikmängudes on vastamisi Marin Cilic ja Steve Johnson ning Borna Coric ja Frances Tiafoe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles