Hamilton võitis Singapuris, Ferrari taktikaline käpardlikkus nullis Vetteli võimalused

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton tähistab Singapuri GP võitu.
Lewis Hamilton tähistab Singapuri GP võitu. Foto: Roslan Rahman / AFP / Scanpix

Singapuri vormel 1 etapi võitis algusest lõpuni liidrina kihutanud Lewis Hamilton Mercedesel, kasvatades sarja kokkuvõttes veelgi oma edu. Teisena tuli üle lõpujoone Max Verstappen Red Bullil ja kolmandana Hamiltoni lähim konkurent Sebastian Vettel Ferraril.

Vettel pääses avakurvide järel Verstappenist mööda ja kimbutas hetkeks ka Hamiltoni, kuid Ferrari mängis kõik oma võiduvõimalused maha boksipeatusega. Vettel käis boksis ring enne Hamiltoni ja pani alla ultrapehmed rehvid, Hamilton jätkas aga boksipeatuse järel sõitu pehmete rehvidega. Liiklusesse takerdumise tõttu kaotas Vettel teise koha boksist täpselt tema ette tulnud Verstappenile ega suutnudki seda tagasi võtta. Hamiltonist jäi teda lõpuks lahutama ligi 40 sekundit.

Esikolmiku selja taga lõpetasid Valtteri Bottas (Mercedes), Kimi Räikkönen (Ferrari) ja Daniel Ricciardo (Red Bull). MM-sarja kokkuvõttes kasvatas Hamilton edu Vetteli ees veel kümne punkti võrra ja edestab sakslast nüüd 40 punktiga (281 vs 241). Kolmas on Räikkönen (174 p), neljas Bottas (171 p), viies Verstappen (148 p) ja kuues Ricciardo (126 p). Järgmine etapp peetakse kahe nädala pärast Venemaal Sotšis, hooaja lõpuni jääb veel kuus osavõistlust.

Enne võistlust:

Esikohalt stardib Singapuris sarja üldliider Lewis Hamilton Mercedesega, kes üllatas kvalifikatsioonis kogu vormelimaailma fantastilise ringiajaga. Tema kõrvalt saab lähte Red Bulli sõitja Max Verstappen. Teise rea moodustavad Sebastian Vettel (Ferrari) ja Valtteri Bottas ning kolmanda rea Kimi Räikkönen (Ferrari) ja Daniel Ricciardo (Red Bull).

«Lewis, see oli eepiline ring!» hõisati Hamiltonile boksiteelt raadiosse ning britt näis olevat ise ka pisut ehmunud, et konkurentidest nii palju üle oli. «See kvalifikatsioon oli tõeliselt hardcore. Ring tundus imelisena, olen täiesti rabatud. Väga õnnelik!» teatas Hamilton.

Pahane Vettel saatis aga tiimi suunas teele pisut arusaamatu sisuga torke. «Proovige mulle järgmisel korral tagada korralik rehvisoojendusringi ja pange palun tähele, et Mercedesed on meist palju aeglasemad,» nähvas sakslane raadios, kui teda teavitati kolmandast stardikohast. «Selge,» ei osanud tiim seepeale muud kosta.

Mikrofoni ette astudes oli Vettel veidi vaoshoitum, kuid mõistagi endiselt pettunud. «Kaugeltki mitte ideaalne... Meie jaoks oli kvalifikatsioon veidi räpakas. Ei olnud see, mida mina tahtsin ja mida tiim tahtis,» nentis ta.

Sarja üldseis enne Singapuri etappi: Hamilton 256, Vettel 226, Räikkönen 164, Bottas 159, Verstappen 130 ja Ricciardo 118 punkti.

Singapuri etapi kvalifikatsioon:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles