Eesti võitis Serbia vastu viimase veerandi, ent kaotas mängu 26 punktiga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis
Eesti korvpallikoondis Foto: Liis Treimann

Eesti korvpallikoondis kaotas maailmameistrivõistluste valikturniiril Belgradis Serbiale 65:91.

Kuigi Eesti alustas võrreldes Saksamaa mänguga kohtumist paremini, oldi poolajaks juba 16-punktilises kaotusseisus.

Kolmandal veerandajal lagunes Eesti mäng täielikult - rünnakul ei saadud hakkama, kaitses ei saadud pidama. Nii mindi otsustavale veerandajale vastu 34-punktilises kaotusseisus.

Viimasel kümnel minutil suutis Eesti pingevabas olukorras mängida resultatiivselt ning veerandaeg suudeti isegi 25:17 võita. Kogu mäng kaotati aga ikkagi suurelt 26 punktiga.

Eesti resultatiivseim oli 17 punkti visanud Indrek Kajupank, Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste lisasid 12 punkti, Kregor Hermeti arvele jäi 7 silma. Serbia parim oli 11 punkti visanud Vladimir Lucic.

Eesti valikgrupis kindlustasid endale täna pääsu MMile Saksamaa ja Kreeka. Saksamaa alistas 112:98 Iisraeli, Kreeka sai 86:85 jagu Gruusiast.

Seega on Eesti valikgrupis mängus veel üks MM-pilet. Hetkel hoiab 5 võidu ja 3 kaotusega kolmandat kohta Serbia, Gruusial ja Iisraelil on 3 võitu ja 5 kaotust. Eesti on alagrupis 2 võidu ja 6 kaotusega viimane.

Enne mängu:

Neljapäeval võttis Eesti kodusaalis vastu suure 43:86 kaotuse Saksamaa koondiselt. Haavade paranemiseks palju aega ei jäänud, sest juba täna kohtutakse 2016. aasta olümpiahõbeda Serbiaga.

Serbial on valiksarjas kirjas neli võitu ja kolm kaotust. Neljapäeval kaotati võõrsil Kreekale 63:70. Serbia koosseisust on puudu mitmed NBA mängijad, näiteks Nikola Jokic, Milos Teodosic ja Boban Marjanovic. Küll aga on rivis Sacramento Kingis ridades palliv Bogdan Bogdanovic.

Eesti on valikturniiri alagrupis kahe võidu ja viie kaotusega viimasel kohal. Seitsme mänguvooru järel on Eesti alagrupis seis järgnev: Saksamaa 7-0, Kreeka 7-0, Serbia 4-3, Gruusia 3-4, Iisrael 3-4, Eesti 2-5.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles