Video: põnevusmängu võitnud Coric viis Horvaatia hullu kodupubliku ees finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borna Corici otsustav võit viis horvaadid finaali.
Borna Corici otsustav võit viis horvaadid finaali. Foto: ANTONIO BAT/EPA/Scanpix

Tennise meeskondliku Davis Cupi finaalis mängivad sel aastal Prantsusmaa ja Horvaatia. Kui mullust tiitlit kaitsvad prantslased olid poolfinaalis 3:0 paremad Hispaaniast, siis Horvaatia ja USA duell teises poolfinaalis kujunes vägevaks põnevikuks.

Avapäeval mõlemad üksikmängud võitnud Horvaatia lasi laupäevase maratonpaarismänguga ameeriklastel vahet vähendada ning kui Sam Querrey sai pühapäeval alustuseks 6:7 (2), 7:6 (6), 6:3, 6:4 jagu maailma kuuendast reketist Marin Cilicist.

Finaalipääs jäi seega Borna Corici (ATP 18.) ja Frances Tiafoe (ATP 40.) otsustada. Tiafoe võitis avaseti kiire lõppmängu nulliga, ent sai seejärel teises setis ise vaid üheainsa geimi. Kolmanda seti kiire lõppmäng oli järjekordne põnevik, kus jäi 13:11 peale Tiafoe. Kaks viimast setti kuulusid aga Coricile, kes võitis lõpuks neli tundi ja kuus minutit kestnud kohtumise 6:7 (0), 6:1, 6:7 (11), 6:1, 6:3.

Prantsusmaa on Davis Cupi alates 1972. aastast ehk praeguse turniirsüsteemi juurutamisest võitnud neli korda ning pidanud end finaalis kaotajaks tunnistama viiel puhul. Lisaks on neil eelmise sajandi esimesest poolest veel kuus tiitlit. Horvaatia on finaalis mänginud kaks korda. 2005. aastal võideti 3:2 Slovakkiat, tunamullu kaotati aga Zagrebis 2:3 Argentinale. Tänavune finaal peetakse 23.-25. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles