Kammitsetud sõit ning puhas õnn viisid Tänaku luksus- ja tiitlijahile (4)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu pidid Ott Tänak ja Martin Järveoja vaatama mandrilt merele, siis võidu eest saavad nad preemiaks teha vastupidist – veeta luksusjahi pardal nädala koos lähedastega Vahemerel lõõgastudes.
Kui praegu pidid Ott Tänak ja Martin Järveoja vaatama mandrilt merele, siis võidu eest saavad nad preemiaks teha vastupidist – veeta luksusjahi pardal nädala koos lähedastega Vahemerel lõõgastudes. Foto: Toyota GAZOO Racing

«See lihtsalt pole meie ralli,» ahastas Ott Tänak pärast Türgi MM-etapi viiendat kiiruskatset, kui kaotas kiireimatele järjekordsed 20 sekundit ja leidis end paremusjärjestuses üheksandalt kohalt. Kaks päeva hiljem pidi ta neid sõnu sööma, sest Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ulatas poodiumi kõrgeimal astmel seisnud saarlasele suure võitjatrofee.

Kolmest kolm. Võit Soomes, võit Saksamaal, võit Türgis. Maksimaalsest 90 punktist 87. Viimased kaks kuud on autoralli MM-sarjas kuulunud Ott Tänakule ja Martin Järveojale.

Värskeim võit tuli aga teisiti. Soomes ja Saksamaal kuulusidki eestlased soosikute sekka. Türgis oldi aga autsaiderid. Esiteks tuli kolmandana startides teistele teed puhastada ja teiseks pole Toyotad kahe hooaja jooksul veel kunagi karmidel ja palavatel kruusarallidel hiilanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles