Yates tegi Vuelta võiduga ajalugu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Yates
Simon Yates Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano / imago/Sirotti

Aasta viimase jalgratta suurtuuri võitis britt Simon Yates (Mitchelton-Scott). See tähendab, et tänavused kolm suurtuuri kuulusid kõik brittidele. Giro võitis Chris Froome, Tour de France’i Geraint Thomas.

Rattaspordi ajaloos on vaid kaks korda suutnud üks riik korjata samal kalendriaastal esikohad kõigilt kolmelt suurtuurilt. 1964. aastal tegi seda Prantsusmaa, kui Jacques Anquetil võidutses nii Touril kui ka Girol, Raymond Poulidor aga Vueltal.

2008. aastal võitis hispaanlane Alberto Contador aga Giro ja Vuelta ning tema kaasmaalane Carlos Sastre Tour de France'i. Ent mitte kunagi varem pole kolme sama aasta suurtuuri võitnud kolm rahvuskaaslast.

Viimase etapi võitis grupifinišis justkui ei kusagilt välja hüpanud Elia Viviani (Quick-Step Floors), teine oli Peter Sagani (Bora-Hansgrohe) ja kolmas Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Üldarvestuses teenis Yatesi järel teise koha hispaanlane Enric Mas (Quick-Step Floors), kaotades britile 1.46. Kolmas oli kolumbialane Miguel Angel Lopez (Astana, +2.04).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles