Triumviraadi kindlustaja sirgus koos kaksikvennaga poisikesest meheks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Yatesi tulevik näib helge nagu troonipärijale kohane.
Simon Yatesi tulevik näib helge nagu troonipärijale kohane. Foto: Manuel Bruque/EPA/Scanpix

Kui ei võida üks, võidab teine. Kui aga teine ka ei võida? Siis võidab kolmas! Briti rattafännide viimased aastad on möödunud kui unenäos, krooniks tänavused suurtuurid.

Maikuisel Giro d’Italial võidutses Chris Froome. Kuu aega hiljem peetud Tour de France’ile läks ta samuti soosikuna, ei olnud siiski tippvormis, aga esikoha võttis meeskonnakaaslane Geraint Thomas. Vueltast otsustas Froome tiitlikaitsjana loobuda, kuid taas oli mantlipärija kaasmaalaste seast võtta.

26-aastane Simon Yates võinuks minna rattaspordi ajalukku kui 2018. aasta suurim kaotaja. Mais lahutas teda Giro d’Italia võidust kaks päeva. Roosa liidrisärk oli olnud 13 päeva tema seljas, ta oli võitnud kolm etappi. Ent kui Chris Froome alustas 19. etapil Colle delle Finestre all oma kuulsaks saanud soolorünnakut, polnud Yatesi äkitselt kuskil näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles