Snuukrituus O’Sullivan hakkas jälle trikitama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan Shanghai Mastersi võitjatrofeega - hetk enne selle publikusse ulatamist.
Ronnie O'Sullivan Shanghai Mastersi võitjatrofeega - hetk enne selle publikusse ulatamist. Foto: Fan Jun/imago/Xinhua/Scanpix

Viiekordne snuukri maailmameister Ronnie O’Sullivan lisas möödunud nädalavahetusel oma niigi eduka karjääri kontole veel ühe turniirivõidu, kui triumfeeris Shanghai Mastersil. Mehe kodune auhinnariiul aga täiendust ei saanud, sest inglane andis oma trofeed lastele publikus.

Snuuker on Hiinas erakordselt populaarne spordiala ning Shanghai Masteri formaati kohendati selle hooaja eel märgatavalt, et muuta seda varasemast mainekamaks ja kergitada ta tõeliste tippturniiride sekka. Kuigi kohal oli suur osa maailma paremikust, ei jätnud turniir O«Sullivanile suurt muljet, mida väljendab ka mehe tehtud žest: pärast finaalis 11:9 Barry Hawkinsi alistamist ulatas ta nii enda võitjatrofee kui ka turniiri suurima breaki (140) eest saadud auhinnad publikus istunud lastele. Koju võttis ta endaga kaasa vaid tšeki 200 000 naelale (225 000 eurole).

Koju O»Sullivan ka reisib, sest kuigi järgmine snuukri suurturniir on Hiina lahtised meistrivõistlused, siis seal osalemisest ta ei huvitu. «Ma võitsin eelmisel aastal kõik need turniirid ära, aga ma ei nautinud neil mängimist, sest olin kogu aeg kodunt eemal,» selgitas ala elav legend Snooker HQ vahendusel. «Ma pigem kukun veidi paremustabelis ja elan head elu, et ma saaks lihtsalt vahetevahel kii kätte võtta, enda lõbuks mängija ja võtta asju kergelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles