Sauberi pealik avaldas, miks Räikkönen nende meeskonnaga liituda otsustas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA

Soomlane Kimi Räikkönen liitub tuleval hooajal Vormel 1 sarjas Sauberi võistkonnaga. Kuigi soomlane ise ei olnud väga nõus andma vihjeid selle kohta, miks ta Sauberiga ühines, siis nüüd on meeskonna pealik Beat Zehnder saladuseloori veidi kergitanud.

«Tegelikult ei soovi ma seda teemat väga täpselt lahata, aga praktiliselt nägi asi välja nii, et ma käisin Monza GP ajal kahel korral koos Sauberi tegevjuhi Frederic Vasseuriga Kimi juures jutul. Mõni aeg pärast seda jõudsime ka lepinguni,» rääkis Zehnder Sveitsi väljaandele Blick lepingu sõlmimisest Räikköneninga.

«Räikköneni soov on siiani sõita võidu ja seda ka nautida. Ta usub meie meeskonna võimekusse ja tema arust oleme me õigel teel. Suurimat rolli selle lepingu puhul mängis ilmselt meie tehniline direktor Simone Resta, keda Kimi tundis juba varasemalt Ferrari aegadest,» rääkis Zehner.

Räikkönen sõlmis Sauberiga 2-aastase lepingu, soomlast hakkab Ferrari meeskonnas asendama noor 20-aastane Charles Leclerc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles