Eesti meistriks tulnud Lukjanuk kindlustas autoralli Euroopa meistritiitli kaks etappi enne hooaja lõppu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksey Lukyanuk
Aleksey Lukyanuk Foto: Aleksey Lukyanuk. Facebook

2014. aastal Eesti meistriks tulnud Alexey Lukjanuk krooniti sel hooajal autoralli Euroopa meistriks juba kaks etappi enne hooaja lõppu.

Aastast 2015. aastast Euroopa autoralli meistrivõistlusi (ERC) kaasa sõitnud Lukjanuk suutis oma neljandal hooajal võtta sarjast maksimum ning tulla Euroopa meistriks. Kaks etappi enne hooaja lõppu juhib Lukjanuk 35 punktiga sarja portugallase Bruna Magalhaesi ees, kuid kuna Magalhaes enam sel hooajal starti ei tule, on Lukyanuk meister.

Sel hooajal on olnud Lukjanuk heas hoos, olles võitnud kuuest etapist kolm ning lisaks võtnud ühe teise koha. Venelase peamine konkurent Magalhaes nõustus, et Lukjanuk on väärt meistritiitlit, kuna on näidanud sel hooajal suurepärast minekut.

«Olgem ausad, ta on seda tiitlit väärt. Kogu hooaja jooksul on Lukjanuk olnud sarja kiireim sõitja. Kõik me teame, et vahest pingutab ta veidi üle ja teeb mõned sõiduvead, aga ma mõistan seda täielikult,» rääkis Magalhaes Autospordile.

«Ta on tõeliselt kiire ja kui ta saab rütmi kätte, on temaga raske sammu pidada. Kui mina ei saa sel aastal meister olla, olen õnnelik, et selleks saab Lukjanuk. Ta on suurepärane inimene ja ma olen õnnelik, et just tema selle tiitli võitis. Ta on väärt olema tšempion,» kiitis Magalhaes oma konkurenti.

Magalhaes peab loobuma kahest viimasest etapist Poolas ja Lätis, kuna ei leia hooaja lõpus olevateks etappideks piisavalt raha, et osaleda. Eesmärk on portugallasel nüüd säästa olemasolev raha ning järgmisel aastal taas sarjas osaleda.

Eesti rallipublikule on Lukjanuk tõeliselt tuttav sõitja, keda naljaga pooleks kutsuti pooleldi eestlaseks. Põhjuseks just see, et alates 2011. aastast tegi Lukjanuk kaasa Eesti autoralli meistrivõistlustel ning pärast 2014. aastal Eesti meistriks tulekut sai venelane tõelise läbimurde Euroopasse, kui hakkas osalema ERC sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles