Vuelta võitja: minust ei saa superstaari

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Yates pritsib elus esimest korda suurtuuri võitjana šampanjat. Tuleb selliseid hetki veel?
Simon Yates pritsib elus esimest korda suurtuuri võitjana šampanjat. Tuleb selliseid hetki veel? Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti/Scanpix

Hispaania velotuuri võitja Simon Yates ütles, et temast ei saa mitte kunagi superstaari.

26-aastane Michelton-Scotti rattur ületas pühapäeval Madridis Vuelta finišijoone, kindlustades brittidele suure kolmikvõidu. Nimelt kuulusid kõik tänavust kolm suurtuuri brittidele. Girol võidutses Chris Froome, Touril Geraint Thomas.

Briti ratturid on nüüd viimaselt 20 suurtuurilt võitnud üheksa tiitlit. Kuna Froome võitis eelmisel aastal ka Touri ja Vuleta, siis on britid viimasest viiest suurtuurist võitnud kõik. Ent hoolimata sportlikust edust ei ole jalgrattasõit Suurbritannias piisavalt popp, et Yatesist saaks superstaar.

«See on ikkagi väike spordiala. Me võime edukad olla, aga võrreldes jalgpalliga oleme väikesed. Ma ei usu, et minust üldse kunagi superstaar saab. Aga mul pole midagi selle vastu. Mulle meeldibki pigem rahulikult olla,» rääkis Yates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles