FIA ei usu Ferrari jahutusseadme vajadust: nad survestavad sellega teisi meeskondi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari jahutusseade
Ferrari jahutusseade Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Rahvusvahelise autospordiliidu võidusõidu direktor Charlie Whiting kinnitas, et Ferrari poolt kasutatav uus kaamera jahutamiseks mõeldud seade nägi välja seaduslik, kuid FIA vaatab antud elemendi tulevikus täpsemalt üle.

Ferrari meeskond on pikalt sellel hooajal kasutanud erinevaid nippe, mis väidetavalt aitavad kaamerat jahutada kuid reaalsuses usutakse, et see on lihtsalt selleks, et varjata masina roolil olevaid nuppe või midagi, mida teistel võistkondadel kasutuses pole. Algselt kasutasid nad puhtalt jääkotti, kuid see keelati meeskonnal ära ja nii on nad leidnud uued variandid kaamera varjamiseks.

Monzas keelati jääkoti kasutamine, mille peale varjati kaamerat lihtsalt vihmavarjuga. Nüüd oldi Singapuris kohal uue leiutisega, mis asetseb taas kaamera ümber ja varjav selle vaatevälja. Sel korral on FIA aga leiutisega rahul ega plaani seda keelata.

«Me uurisime seda olukorda, ning see ei blokeeri kogu vaadet. Kui sellel on tõepoolest eesmärk olemas ja see ei ole vaid vaate blokeerimiseks siis anname meie omalt poolt sellele rohelise tule. Läksin seda Ferrari boksi vaatama ja seda polnud isegi masinal peal,» rääkis Whiting.

«Me uurime seda millalgi lähemalt, aga see ei ole hetkel meie esimene prioriteet, mida teha. Minu arvates võib see olla seotud lihtsalt sellega, et Ferrari soovib mängida teiste meeskondadega teatud mänge ja neid survestada,» rääkis Whiting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles