Aegade edukaim olümpialane: tundub, et karjääri lõpetades pühitakse meid teelt (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: Instagram / Instagram

Läbi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps nahutab olümpiaisasid, öeldes, et olümpiasportlasi võiks rohkem märgata ning neile abi pakkuda. 33-aastane Phelps tunnistas alles aasta alguses, et võitles pikalt depressiooniga.  

Phelps rääkis aasta alguses suu puhtaks. Nimelt tunnistas ta jaanuaris BBC-le antud intervjuus, et kaalus karjääri tippaastail korduvalt enesetappu.

Esimest korda juhtus see ameeriklase sõnul pärast 2004. aastal peetud Ateena olümpiamänge. Madalpunkt saabus aga kaheksa aastat hiljem Londoni mängude järel ning siis pöördus Phelps viimaks abi saamiseks spetsialistide poole. «Langesin iga olümpia järel depressiooni,» tõdes Phelps BBC vahendusel.

«Mäletan esimest päeva, mil ravile läksin. Värisesin üle kogu keha, sest oli ees ootava muutuse pärast nii närvis.»

Phelps teatas pärast Londoni mänge karjääri lõpetamisest, kuid tuli kaks aastat hiljem tagasi võistlusrajale. Enda sõnul mõistis ta probleemi ulatust siis, kui oli end «kolmeks kuni viieks päevaks» magamistuppa sulgenud. Rios võitis ameeriklane viis kulda ja hõbeda ning loobus siis teistkordselt. Phelps märkis aga, et vaimsetest probleemidest üle saamine pakkus talle isegi rohkem rõõmu kui kõik olümpiavõidud.

Phelpsi rääkis nüüd BBC-le, et karjääri lõpetavatel olümpiasportlastel võiks olla rohkem tuge ning neid võiks märgata. «Ma ei usu, et keegi väga karjääri lõpetavaid sportlasi aitab. Kui me karjääri lõpetame, tundub nagu meid pühitaks teelt, sest keegi uus tuleb asemele.»

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles