Tipphetked: Klavan mängiti efektselt üle ning Cagliari teenis hooaja teise kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia jalgpalli kõrgliigas teenisid Ragnar Klavan ja Cagliari hooaja teise kaotuse, kui jäid võõral väljakul 0:2 alla Parmale. Klavan kuulus mängus algkoosseisu ning tegi kaasa terve kohtumise.

Klavani koduklubi jäi kaotusseisu 20. minutil, kui Parma viis juhtima Roberto Inglese. Mõned minutid varem tühistati Parma suluseisust löödud värav.

2:0 värav sündis kohtumise 47. minutil ning selle lõi endine Arsenali ründaja Gervinho. 31-aastane ründaja alustas oma väljakupoolelt triblamist ning purjetas ükshaaval läbi Cagliari kaitsemängijate. Viimase mehena võttis ta ette Klavani, kellest möödus justkui seisvast postist. Rünnaku lõpetas ta terava löögiga, mis postipõrkest väravasse lendas.

Parma on viie vooruga kogunud seitse punkti ning asub tabelis seitsmendal real, Cagliari hoiab viie punktiga 13. kohta.

Mäng on täispikkuses järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

Parma võitis 1992, 1999 ja 2002 Itaalia karika, 1993 Euroopa karikavõitjate karika ja superkarika ning 1995 ja 1999 UEFA karika. 90ndatel mängisid seal tolle aja maailma tippründajad Tomas Brolin, Hernan Crespo, Gianfranco Zola ja Faustino Aspilla, samuti poolkaitsja Dino Baggio, kaitsja Fabio Cannavaro ja enne 2001. aastal Torino Juventusega liitumist ka legendaarne väravavaht Gianluigi Buffon.

2004. aastal tabas klubi esimene finantskrahh, mis kukutas nad Itaalia liiga tipust tabeli keskele, kus vegeteeriti 2015. aastani, kui 218 miljoni euro eest võlgu tähendasid pankrotti ja laiali saatmist. Alustada tuli puhtalt lehelt ehk Itaalia tugevuselt neljandast liigast (Serie D).

See pandi ainsatki kohtumist kaotamata kinni ning tõusti Serie C-sse, kust kerkiti omakorda esimesel võimalusel esiliigasse (Serie B), mis lõpetati mullu teisel kohal. Kolme aastaga kolme liiga võrra ülespoole polnud varem kerkinud mitte ükski Itaalia profiklubi. Parmat soosis fännide suur (rahaline) toetus – juba Serie D-s müüdi 9000 hooajapiletit…

Kõrgliigat on alustatud viisakalt. Esmalt 2:2 viik Udinesega, siis üheväravalised kaotused SPALile ja Torino Juventusele, ent nädala eest alistati võõrsil Milano Inter. Ka Cagliari oli nädala eest vastamisi Milano klubiga, kui kodus tehti 1:1 viik AC Milaniga. Klavan mängis toona kaasa terve kohtumise ja peaks rivistusse kuuluma ka Parma vastu.

Cagliari peatreener Rolando Maran manitses meeskonda tähelepanelikkusele: «Sõidame Parmasse kartuseta, aga teadvustades, et vigu ei tohi me endale lubada.» Itaalia kõrgliiga klubisid ootab tihe periood, sest järgmisel nädalal peetakse kaks vooru – üks nädala keskel ja teine lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles