Maaten enne viimast etappi: läheme üldesikohta võtma

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
#5 GSR Motorsport Volkswagen.
#5 GSR Motorsport Volkswagen. Foto: Toomas Vabamäe

Eesti autoringrajasõitja Mikk Maaten võitleb laupäeval Pärnus Baltimaade kestvussõidu meistrivõistluste (BEC) viimasel etapil sarjavõidu eest.

Kolme esimese etapi järel, mis kõik sõideti Riias, on Maateni ja leedulanna Ernesta Globyte juhitud Leedu tiim GSR Motorsport Volkswagen Golf GTI TCR stardinumbriga 5 punktiarvestuses #58 Rotoma BMW järel teisel kohal.

Juunikuise võistluse võitsid Mikk ja Ernesta kindlalt ning olid kiireimad ka maikuisel etapil, kuid pentsiku tehnilise rikke tõttu kaotatud üheksa ringi ei lubanud toona viiendast kohast kõrgemale tõusta. Augustis peetud kuuetunnisel sõidul (kolmandaks piloodiks oli toona leedulane Mindaugas Boguševičius) juhtis #5 Volkswagen veel kaks ringi enne finišit, kuid lõpuks pääses ligi kaks korda võimsam #92 Skuba Racing BMW M3 siiski mööda.

Sel laupäeval Pärnus toimuval BEC viimasel, neljandal etapil on võidusõidu kestvus taas neli tundi. Kui Mikk ja Ernesta Pärnus võidavad, tagab see neile igal juhul BEC-sarja üldvõidu. Kõigil muudel juhtudel sõltub lõpptulemus ka #58 Rotoma BMW finišikohast. Omas klassis (A3000+T) on #5 GSR Motorsport Volkswagen aga suure eduga liider ning tiitlivõiduks on sisuliselt vaja ainult finišeerida.

BEC neljanda etapi kvalifikatsioon algab laupäeval kell 12.45, võistluse start antakse kell 15.00 ja finiš on kell 19.00. Hetkeseisuga on stardinimekirjas 19 autot, neist seitse Maateni klassis.

Mikk Maaten: «Pärnu on mul küll kodurada, ehkki tänavu olen Riias rohkem sõitnud. Seekord tuleb kõige ägedam võidusõit terve hooaja peale, Eesti tiim ALM oma Seatiga on jälle rivis ja Palanga 1000 kilomeetri sõidul teise koha saanud Porsche 911 GT3 samuti. Oma klassi tiitel on meil samahästi kui käes, aga eks me läheme ikka üldesikohta ka võtma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles