Video: ligi 300 km/h kihutanud ameeriklanna purustas jalgratturite maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denise Mueller-Korenek.
Denise Mueller-Korenek. Foto: twitter

Ameeriklanna Denise Mueller-Korenek ületas Bonneville'i soolajärvel jalgrataste maismaal liikumise kiirusrekordi. Uued rekordnumbrid on 296,010 km/h.

Kuna on selge, et vändates ei luba inimvõimed sellist kiirust saavutada, tuleb täpsustada, et Mueller-Korenekile oli abiks kiirendusauto ehk dragster, milla tagaosas oli ratturit varjav voolund. Dragster tõmbas sõitjat nööri abil enda järel 3,5 miili kiiruseni 100 miili tunnis, mille järel Mueller-Korenek läbis järgnenud miili oma jõul kiirusega 183,9 miili tunnis ehk eelmainitud 296,010 km/h.

Eelmine rekord, mis oli «vaid» 167 mph ehk 268,76 km/h, püsis alates 1995. aastast hollandlase Fred Rompelbergi nimel. Seejuures püstitas Mueller-Korenek juba kaks aastat tagasi naiste maailmarekordi 147 miili tunnis (236,574 km/h), kuid nüüd plaanitakse teha Guinnessi rekordite raamatule ettepanek, et sugudevaheline erinevus kaotada.

«Täiesti hullupööraselt metsik, aga ohverdusi väärt!» kõlas ameeriklanna hinnang aastatepikkusele treenimisele, mis rekordile eelnes. «Keskendusin aastaid sellele, et olla kiireim inimene jalgrattal. Ja meil polnud plaanis isegi 175 miilist tunnis kiiremini sõita!» naeris 45-aastane kolme lapse ema Mueller-Korenek, kes on tulnud USA meistriks nii trekil, maanteel kui ka rattakrossis. «Nüüd tean, mis tunne Evil Knievelil olla võis!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles