Kohtunikku mängu rikkumises süüdistanud Zahovaiko: jään oma arvamuse juurde

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Zahovaiko.
Vjatšeslav Zahovaiko. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeval jalgpalli Eesti meistriliigas Tallinna Florale 2:7 alla jäänud Paide Linnameeskonna peatreener Vjatšeslav Zahovaiko oli mängu järel maruvihane, kui andis mõista, et mängu peakohtunik Miko Pupart rikkus kogu kohtumise viie minutiga.

Pupart määras kolmanda minuti alguses Flora kasuks penalti, kui Paide karistusalas heitlesid omavahel Paide ründaja Dejan Djermanovic ja Flora kaitsja Madis Vihmann – florakas kukkus, vile nende poole ja Zakaria Beglarišvili realiseeris 11 meetri karistuslöögi. Kolm minutit hiljem haaras Flora juba kaheväravalise eduseisu, kui nurgalöögi-olukorras jõudis sihile Rauno Alliku, ent Zahovaiko hinnangul poleks Flora pidanud nurgalööki üldse saama.

«See penaltiolukord oli väga määrav ja kohe otsa ka teine olukord, mis päädis sellega, et Flora ründaja tegi minu kaitsjale vea ja sealt põrkas pall nurgalöögiks. Viie minutiga mäng tehtud ja ma arvan, et see on väga hea õppematerjal kõikidele kohtunikele,» kommenteeris Zahovaiko ETV2 otse-eetris. «See on täitsa absurdne. Ma vaatasin seda mängu ja mul oli mõttes ainult kolm sõna: nahaalne, läbinähtav ja häbiväärne!» sõnas Zahovaiko ning lõpetas monoloogi kaamera eest lahkumisega.

Paide Linnameeskonna Facebooki-leheküljel avaldatud kohtumise emotsionaalses ülevaates tulistati samuti kriitikanool peakohtuniku Puparti poole. Paar väljavõtet: «Miko Puparti vile on kadunud?!» ja «eksimine on inimlik, kuid sellised eksimused kohtuniku nina all ja 100% segamatus vaateväljas on äärmiselt kahetsusväärsed».

Paide Linnameeskond kirus kohtunikutööd...
Paide Linnameeskond kirus kohtunikutööd... Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Postimees võttis 15 tundi pärast antud mängu lõpuvilet Zahovaikoga ühendust ning selleks ajaks olid tema emotsioonid maha jahtunud, kuid oma seisukohta polnud Paide juhendaja muutnud. «Mul ei ole midagi lisada. Mina nägin neid olukordi reaalajas ja nende kirjeldamine pole ööga minu silmis muutunud. Jään oma arvamuse juurde,» sõnas ta.

«Proovin seda mängu analüüsida. Põhifookuses on peakohtunik, et veenduda, et mul oli õigus. Vaatan selle mängu ja kõik kaheldavad olukorrad uuesti üle,» lisas Zahovaiko telefonitsi Postimehele. 

Lisaks märkis Zahovaiko: «Keegi pole süüdistanud kohtunikku meelega mängutulemuse manipuleerimises. Ei mina ega keegi klubi juhtkonnast.»

Kuna mõistetavalt pole mänguraportis meediale antud kommentaare märgitud, siis praeguse seisuga ei ole Eesti Jalgpalli Liit (EJL) Vjatšeslav Zahovaiko ega Paide Linnameeskonna suhtes distsiplinaarmenetlust alustanud, kinnitas EJLi avalike suhete spetsialist Sander Jürjens. Samas pole välistatud, et EJL siiski distsiplinaarmenetlust alustab.

2015. aastal Paide Linnameeskonna ründajana tegutsenud Zahovaiko sõnas tookord pärast 1:2 kaotatud liigamängu Floraga Postimehele, et ilma kohtunike tegevuseta oleks «Flora peatreener sügaval – vabandust väljenduse pärast – kuses». Selle eest karistas EJLi distsiplinaarkomisjon Zahovaikot 100-eurose rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles