Postimehe video ja graafika: supermatšiks valmistuv Joshua peaks eeskuju võtma Cristiano Ronaldolt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raskekaalupoks on viimastel aastatel muutunud taas seksikaks ning sel nädalavahetusel on Londonis ees ootamas üks järjekordne uhke lahing: Anthony Joshuale on tema meistrivööde kaitsmiseks külla kutsutud venelane Aleksandr Povetkin.

Tegu on kõva vastasega. Joshua püsib 21 matšis kaotuseta (20 nokauti), samas kui venelane on võitnud 34 võitlust, neist 24 nokaudiga ning pidanud vaid korra kaotusekibedust tunnistama, kui jäi kohtunike otsusega alla legendaarsele Vladrimir Klitškole. Venelane pole kõike oma elus saavutanud aga ausalt: karjääri jooksul on ta kahel korral jäänud vahele dopingu tarvitamisega.

«MM-tiitel on alati olnud mu siht. Joshual on neli meistrivööd ja ma tahan neid kõiki! Olen rahul, et meie võitlus lõpuks toimuma saab ja kahe olümpiameistri kohtumine saab olema nime vääriline,» rääkis matši eel Povetkin.

Kui venelase jaoks on tegu väga suure duelliga, millega kirjutada oma nimi rasvaste tähtedega poksiajalukku, siis Joshuat ootab lihtsalt ees järjekordne lahing. Varem on tal sama suuri kohtumisi olnud Klitško ja Joseph Parkeriga ning britil on juba planeeritud ka Poverkinile järgnev matš.

«Eeldades, et ma Povetkini alistan, siis 13. aprill on juba broneeritud. Wembley on olemas – aeg ja koht. Küsimus on ainult, kes tahab väljakutse vastu võtta ja minuga võidelda,» rääkis Joshua. Peamisi pretendente matšile suure tšempioniga on kaks: professionaalne lõualaksutaja Tyson Fury ja WBC meistrivöö omanik Deontay Wilder. Need kaks kohtuvad peagi ka omavahel ehk võitja sobiks Joshua vastaseks kui rusikas silmaauku. Kolmas kandidaat britiga ringi astumiseks on rahvuskaaslane Dillian Whyte.

Kuidas 29-aastane Joshua enda eest hoolitseb, et praegusele 21 võidukale matšile aasta-aastalt aina lisa saada? Telegraphile antud usutluses mainis ta üht oma suurt eeskuju. «Cristiano Ronalo läbis füüsilise testi. Ta on 33-aastane, kuid tema keha kuuluks kui 21-aastasele. Oma keha eest tuleb hoolt kanda,» selgitas poksiäss. «Ma võiksin ringi astuda ja Poverkini raundi või kahega pikali lüüa, aga siiani on toonud meid kaheksa nädalat tõsist sparringut, 200 treeningraundi – oma keha tuleb kaitsta.»

Anthony Joshua vs Aleksandr Povetkin.
Anthony Joshua vs Aleksandr Povetkin. Foto: Pm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles