Maratoni maailmarekordiomanik seadis WADA usaldusväärsuse kahtluse alla (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Radcliffe
Paula Radcliffe Foto: DIETER NAGL / AFP

Naiste maratoni maailmarekordiomanik Paula Radcliffe kritiseeris teravalt WADA eilset otsust taastada Venemaa liikmelisus.

WADA peatas Venemaa antidopingu liikmelisuse 2015. aastal, kuid otsustas eile selle venelastele tagastada. Venemaa õiguste taastamise poolt hääletas tosinast WADA täitevkomitee liikmest üheksa, kaks oli selle vastu ja üks jäi erapooletuks.

Inglannast maratoonar Radcliffe ütles avalikult välja, et WADA otsus on jama. «See otsus lükkab ümber kõik, mille eest WADA peaks seisma. Otsus kahjustas nende usaldusväärsust ning nende usku puhtasse sporti,» ütles Radcliffe.

Radcliffe tunneb, et Venemaa pole kordagi süstemaatilise petmise eest vastutust võtnud. «Nad pole tunnistanud, et tegid üle maailma puhtale spordile kahju.»

Samavõrd kriitiline oli ka USA antidopinguagentuuri juht Travis Tygart. «See on katastroofiline hoop puhtale spordile ja ausa mängu reeglitele, kuid veelgi enam WADA usaldusväärsusele. See seab väga selge piiri ja tuleb vastu võtta otsus, milliseid rahvusvahelisi regulaatoreid me soovime. Kas ühte, kes tõesti toetab puhtaid sportlasi, või sellist, kes on paari ROKi juhi lükata ja tõmmata.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles