Soome uisutähe olümpiapihtimus: pärast hokimeestega joomist käisin pohmelliga jääl

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiira Korpi lasi Vancouveri olümpia järel end vabaks.
Kiira Korpi lasi Vancouveri olümpia järel end vabaks. Foto: Mark Baker / AP / Scanpix

Soome iluuisutaja Kiira Korpi meenutab oma peagi ilmuvas biograafias «Kiira», kuidas ta Vancouveri olümpial elus esimest ja seni ka viimast korda pohmelliga jääl käis. Kõiges olid süüdi loomulikult Soome hokimehed.

2010. aasta jaanuaris Tallinnas peetud EMil neljanda koha saanud Korpi läks kuu aega hiljem olümpiale suurte lootustega, kuid need kustusid juba lühikavas. Soomlanna kukkus, sai alles 17. punktisumma ning ei suutnud lõpuks enamat 11. kohast. Tema kaasmaalanna Laura Lepistö oli kuues.

Pärast võistlust mõtlesid Vancouverisse jäänud Korpi ja Lepistö korraks aja maha võtta ja hinge tõmmata, kuid siis selgus, et mõlema treenerid olid neile kinni pannud jääaja. Kuu aja pärast ootas nimelt Torinos ees veel MM. Etteruttavalt võib öelda, et Lepistö võitis seal pronksmedali, Korpi leppis aga alles 19. kohaga.

Kuid Vancouveris ei tahtnud kumbki pärast olümpiavõistluse lõppu kohe uuesti jääle minna. «See tundus nii mõttetu, olime mõlemad vaimselt ja füüsiliselt tühjad. Arutasime Lauraga – mida teha? Kaks päeva pärast võistlust võitis Soome hokimeeskond aga pronksmedali ja mehed läksid linna peale pidu panema,» meenutab Korpi raamatus.

Mõeldud-tehtud ning iluuisutajad läksid hokimeestega kaasa. «Oli marulõbus õhtu. Hokimiljonärid käristasid välja ning tellisid tervele restoranitäiele rahvale süüa-juua,» kirjeldab Korpi. «Õhtust jäid väga toredad mälestused. Kuid ei salga, et tõstsin mõnegi korra joogiklaasi ja hommikul oli selline tunne, nagu oleksin ülesmäge uisutanud. Tegu on ainsa korraga mu karjääris, mil olen pohmakaga jääl käinud,» mainis Korpi järgnenud treeningut silmas pidades.

Laura Lepistö sai Vancouveris kuuenda koha.
Laura Lepistö sai Vancouveris kuuenda koha. Foto: Jerry Lampen / Reuters / Scanpix
Soome hokimeeskond alistas pronksimängus Slovakkia ja võis minna linna peale juubeldama.
Soome hokimeeskond alistas pronksimängus Slovakkia ja võis minna linna peale juubeldama. Foto: Luis Acosta / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles