Viiekordne olümpiavõitja jättis omapärase unistusega kuuendast kullast hüvasti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Bradley Wiggins mattis unistuse sõudjana olümpial osalemisest maha.
Sir Bradley Wiggins mattis unistuse sõudjana olümpial osalemisest maha. Foto: Steven Paston / PA Wire/PA Images/Scanpix

Tour de France'i 2012. aasta valitseja ja viiekordne olümpiavõitja Sir Bradley Wiggins teatas, et lõpetab püüdlused pääseda 2020. aasta olümpiamänudele sõudjana.

2016. aasta detsembris ratturikarjäärile joone alla tõmmanud Wiggins hoidis end seejärel vormis sõudmisega ning avastas, et ta on sellelgi alal võimekas. Mullu detsembris debüteeris ta sisesõudmise Suurbritannia meistrivõistlustel ja sai 21. koha. See tekitas Wigginsi peas plaani: mis oleks, kui jahiks kuuendat kulda hoopis teisel alal?

«Treenin ikka peaaegu igal päeval, aga olümpiale minekuks on mul liiga palju muid tegemisi. Pean endale hõlpu andma, mul pole aega päevas kolm korda treenida. Kui soovin jõuda tasemele, mis mind rahuldab, peaks sõudmine olema mulle täiskohaga töö. Mu elus on aga liiga palju muudki,» selgitas Wiggins Eurospordi kanalil oma saates.

Wiggins võitis 2004. aastal Ateenas trekil olümpiakulla individuaalses jälitussõidus, kordas saavutust neli aastat hiljem Pekingis ja lisas sellele ka meeskondliku jälitussõidu kuldmedali. 2012. aastal võidutses ta Londonis maanteesõidu eraldistardis ja 2016. aastal Rios naasis trekile, võites jälle meeskondliku jälitussõidu. Lisaks on tema auhinnakapis Sydney mängudel pronksmedal ning Ateenast hõbe ja pronks, trekisõidu MMilt on ta võitnud seitse kulda, neli hõbedat ja ühe pronksi ning maanteesõidu MMilt kulla ja kaks hõbedat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles