Kontaveit sai Hiina tippturniiril vastaseks US Openi tšempioni ja Pariisi painaja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvistel Prantsusmaa lahtistel oli Sloane Stephensil väga hea ja Anett Kontaveidil väga halb päev.
Suvistel Prantsusmaa lahtistel oli Sloane Stephensil väga hea ja Anett Kontaveidil väga halb päev. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / Scanpix

Eesi esireket Anett Kontaveit sai Hiinas Wuhanis pühapäeval algaval kõrgetasemelisel tenniseturniiril raske loosi, sest kohe avaringis tuleb kokku minna maailma 9. reketi Sloane Stephensiga.

25-aastane ameeriklanna võitis mullu USA lahtised, alistades poolfinaalis Venus Williamsi ja finaalis Madison Keysi. Tänavu jõudis ta Prantsusmaa lahtistel finaali, ent jäi seal kolmes setis alla Simona Halepile. Teel finaali alistas Stephens seejuures ühepoolseks kujunenud neljanda ringi kohtumises 6:2, 6:0 just Kontaveidi. See on ka eestlanna ja ameeriklanna seni ainus omavaheline kohtumine.

Tänavune US Open Stephensile loodetud moel ei kulgenud, sest ta kaotas veerandfinaalis kindlalt lätlannale Anastasija Sevastovale. Käimasoleval Tokyo turniiril, kus Kontaveit pidi reketid pakkima teises ringis pärast maratonmängu Barbora Strycovaga, sai Stephensi tee aga otsa juba avaringis. Ameeriklanna jäi 4:6, 4:6 alla maailma edetabelis 45. kohal olevale horvaaditarile Donna Vekicile.

Wuhanis läheb Stephensi ja Kontaveidi mängu võitja teises ringis vastamisi just Vekici ja ameeriklanna Coco Vandeweghe (WTA 49.) omavahelise matši võitjaga. Kolmandas ringis võib aga vastaseks tulla äsjane US Openi võitja Naomi Osaka. Hiina turniiril on kohal kogu maailma esikümme, tippudest puudub vaid edetabelis 16. real olev Serena Williams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles