Venelased vallutavad vormel 1 sarja: üks sihib naasmist, teine teeb debüüdi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Kvjat.
Daniil Kvjat. Foto: Peter Fox / AFP / Scanpix

Venemaa vormelisõitja Daniil Kvjat on aina lähemal vormel 1 sarja naasmisele. Hiljuti lõi Kvjat käed mänedžeri Nicolas Todtiga ja sihib 2019. aastaks kohta Toro Rosso võistkonnas.

Kvjat lahkus Red Bulli ridadest eelmisel aastal pärast USA etappi. Tänavu on ta tegutsenud Ferrari testi- ja simulaatorisõitjana. Ent kuna Pierre Gasly edutati uueks hooajaks Red Bulli ja Brendon Hartley pole häid tulemusi näidanud, on ilmselt mõlemad Toro Rosso sõitjakohad uuest hooajast vabad.

Väljaande Autosport teatel on vormeliringkondades avalik saladus, et ametliku teadaande puudumisest hoolimata on Toro Rosso juba tükk aega tagasi Kvjatiga käed löönud. «Olen Daniili karjääri eest tegelikult juba mitu kuud hoolitsenud. Temasugune talent pakub mulle väga huvi, minu meelest on tal vormel 1 sarjas veel lõpetamata asju,» viitas samale ka Todt.

2014. aastal Toro Rossos debüteerinud, sealt 2015. aastaks Red Bulli edutatud, ent keset järgmist hooaega Max Verstappeni vastu tagasi farmtiimi taandatud Kvjat on seni noppinud vormel 1 sarjas 72 stardiga 133 punkti. Poodiumile on ta jõudnud kahel korral – 2015. aastal oli ta Ungaris teine ja 2016. aastal Hiinas kolmas.

Lisaks Kvjatile ja juba praegu Williamsis kihutavale Sergei Sirotkinile sihib aga kohta kuninglikus sarjas ka Renault' testisõitja Artjom Markelov. 23-aastane venelane debüteerib järgmisel nädalavahetusel Sotšis peetava etapi vabatreeningul. Mullu Charles Leclerci järel vormel 2 sarjas teise koha saanud Markelov on hooaja keskel Ungaris juba ühe testi tänavuse autoga teinud.

Tänavu on Markelov vormel 2 sarjas alles neljandal kohal, liidrist George Russellist jääb ta maha 59 ja järgmiseks aastaks juba McLareni vormel 1 võistkonnaga käed löönud Lando Norrisest 37 punktiga. Renault'sse tal uueks hooajaks veel asja pole, sest selle tiimi sõitjakohad täidavad Daniel Ricciardo ja Nico Hülkenberg, kuid samas võib Markelovile teoorias terendada veel koht Williamsi tiimis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles