Häbitu teoga hakkama saanud mootorratturilt võeti aasta lõpuni litsents

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romano Fenati.
Romano Fenati. Foto: STUDIO FOTOGRAFICO BUZZI SRL / imago/Buzzi/Scanpix

Itaallasest motoringrajasõitja Romano Fenati, kes tõmbas Moto2 klassi MM-etapi ajal sirgel täiskiirusel konkurendi ratta pidurit, jäi kalendriaasta lõpuni ilma võidusõitjalitsentsist.

Esialgu karistati 22-aastast Fenatit kaheetapilise võistluskeeluga, ent kuna tema võistkond Marinelli Snipers lõpetas temaga lepingu ja kontrahti tühistas ka Forward Racing, kus ta pidanuks uuel hooajal sõitma, polnud tal niikuinii sarjas enam sõitjakohta. Nüüd aga tegi Rahvusvaheline Motospordi Föderatsioon (FIM) otsuse võtta itaallaselt aasta lõpuni litsents, vahendab BBC.

Otsus järgnes Fenati ja alaliidu komisjoni kohtumisele, kus sõitjal paluti oma teguviisi selgitada. «Meenutasime talle tohutut vastutust, mis tippsportlastel fännide ja noorte inimeste ees on, ning soovitasime tal edaspidi meeles pidada, et ta peab näitama positiivset eeskuju,» teatas FIM. Fenati on oma ohtliku ja sobimatu teguviisi pärast vabandanud.

Kaks nädalavahetust tagasi peetud Misano etapil lõppes üks võitlusolukord Fenati ja teise itaallase Stefano Manzi (Suter) vahel nii, et mõlemad mehed sõitsid rajalt välja ja kaotasid positsioone. Fenati pidas juhtunut ilmselt konkurendi süüks ning otsustas kätte maksta, kuid tegi seda täiesti arulagedal moel. Nimelt sõitis ta ühel sirgel Manzi kõrvale, sirutas käe välja ja vajutas rivaali pidurit. Õnneks Manzi ei kukkunud. Kohtunike otsus oli kiire ja konkreetne: must lipp Fenatile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles