Draamad MMil: Poola kaotas matšpallidelt, Serbia ja Prantsusmaa purustasid rekordeid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia võrkpallikoondis sai Aleksandar Atanasijevici hiilgemängu toel olulise võidu.
Serbia võrkpallikoondis sai Aleksandar Atanasijevici hiilgemängu toel olulise võidu. Foto: Lukasz Sobala / imago/Newspix/Scanpix

Itaalias ja Bulgaarias jätkuval meeste võrkpalli MMil jagub enim põnevust tasavägisesse H-vahegruppi. Tiitlikaitsja Poola sai valusa kaotuse Argentinalt, samaväärses põnevikus oli Serbia aga napilt üle Prantsusmaast. Teine mäng tõi seejuures lisa ka rekordiraamatutesse.

Poola pidi Varnas ootamatult leppima 2:3 (16, -19, -23, 23, 14) lüüasaamisega, kusjuures otsustavas geimis juhiti Argentina vastu 14:11, ent loovutati siis viis punkti järjest. Argentina parim oli 14 punktiga Cristian Poglajen, Jose Luis Gonzalez lisas 12 ja Sebastian Sole 10 punkti. Artur Szalpuk tõi Poolale 19 punkti.

Poolakate lähim jälitaja Serbia oli Prantsusmaast omakorda 3:2 üle (-22, 24, 20, -18, 16). Üleplatsimees oli 38 (!) punkti toonud Aleksandar Atanasijevic, Uros Kovacevic toetas teda 16 ja Srecko Lisinac 12 punktiga. Prantslaste poolel oli peaaegu sama võimsas hoos Stephen Boyer, kelle arvele kanti 34 punkti. Earvin Ngapeth lisas 15 ja Nicolas Le Goff 10 punkti.

Atanasijevici punktisumma märgib (alates 2002. aastast, mil võrkpallis võeti kasutusele süsteem, kus iga pallivahetus annab punkti) MMide rekordi kordamist. 2006. aastal kogus puertoriikolane Hector Soto samuti 38 punkti. Boyeri 34 punkti annavad talle aga vastavas tabelis viienda koha. Serblane ründas 65- ja prantslane 63-protsendiliselt, ent kui Boyer tõi oma punktidest 11 avageimis, siis Atanasijevic hiilgas just otsustavas viiendas geimis, kus Serbia 16 punktist kanti tema arvele kuus.

Ühtlasi on tegu läbi aegade teise korraga, mil MM-mängus jõuab mõlemast meeskonnast keegi 30 punktini. Esimene niisugune juhus leidis seejuures aset alles teisipäeval, kui Argentina ja Jaapani matšis said sellega hakkama Facundo Conte ja Yuji Nishida. Tõsi, Conte ja Nishida kogusid kahe peale «vaid» 63 punkti Atanasijevici ja Boyeri 71 vastu. Nii Poolala kui ka Serbial on nüüd kirjas viis võitu ja üks kaotus, Prantsusmaal ja Argentinal kolm võitu ja kolm kaotust.

Itaalias peetavates mängudes said väljakuperemehed Milanos vahegrupis alustuseks kindla võidu, alistades Soome 3:0 (20, 18, 16). Nii Osmany Juantorena kui ka Ivan Zaitsev tõid itaallastele 14 punkti. Kui Itaalial on tabelis kuus võitu, siis teisel kohal püsib Venemaa, kes sai viimati sama kindlalt 3:0 (17, 16, 21) jagu Hollandist ning nüüd on neil tabelis neli võitu ja kaks kaotust.

F-gruppi juhib 3:0 (21, 22, 15) Austraalia seljatanud Rio olümpiavõitja Brasiilia, neile järgneb Belgiast 3:0 (26, 26, 19) jagu saanud Sloveenia. Sofias peetavates G-grupi mängudes säilitas täisedu olümpiapronks USA, alistades 3:1 (17, 14, -21, 17) naaberriigi Kanada. Iraani 3:0 (19, 26, 24) võitnud Bulgaaria on teine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles