Postimehe video: Spordinädal sai Vabaduse väljakul uhke avalöögi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tallinnas Vabaduse väljakul piduliku EOK Spordinädal. Üllatusi täis avatseremoonial osalesid Spordinädala patroonid Sandra Raju, Gerd Kanter, Ott Kiivikas ja Allar Levandi, kohal oli ka EOK Urmas Sõõrumaa.

Külastajad said näha Reigo Ahvena vägevat trummisõud ning riski piiril balansseeriva etteastega esinenud trikirattureid.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul on spordinädal kasvanud suurimaks liikumisharrastuse valdkonna sündmuseks Eestis. «Nädala jooksul toimub sadu erinevaid ettevõtmisi ja kui liita kokku kõikidel sündmustel osalejate arvud, siis tänase seisuga on spordinädalaks registreeritud osalemiskordi juba enam kui 170 000. Spordinädala sündmuste paljusus ja erinevus iseloomustab hästi tänapäeva sportimisvõimaluste kirevat spektrit – nii spordialade kui sportimiskohtade osas,» rääkis Lusmägi.

Ta lisas: «Spordinädala tegevuste kaudu loodame jõuda ka nende inimesteni, kes täna on regulaarsest liikumisharrastusest kõrvale jäänud. Eestis on loodud hea liikumispaikade võrgustik ning sellega on loodud eeldused, et liikumisharrastuse kandepind laieneks. Samas ei tegele korrapärase liikumisharrastusega tänasel päeval pool täiskasvanud elanikkonnast.  Spordinädala hüüdlaused «Head vana elu lõppu!» ja «Head uut elu!» kannavad endas sõnumit, et liikumisega pole kunagi hilja alustada ning võiks sellega algust teha just algaval Spordinädalal.»

Eesti Olümpiakomitee korraldab Spordinädalat neljandat korda, kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides tähistatakse seda ühiselt 23.-30. septembril. Spordinädala raames on Eestis praeguse seisuga kalendris 800 sündmust – võistlusi, avatud ja eritreeninguid, liikumispäevi, matkapäevi, spordipäevi, tervisepäevi ja palju muud. Kui mullu kandsid spordinädala põhiraskust koolid ja spordiklubid, siis tänavu annavad õnnestumisse suure panuse ka tööandjad, kes korraldavad sportlikke ettevõtmisi oma töötajatele. Praeguse seisuga registreeritud üritustest 600 toimuvad koolides ning 125 korraldatakse spordiorganisatsioonide ja 75 ettevõtete poolt. Vaata lisaks ja registreeri oma sündmus kodulehel www.spordinadal.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles