Ragnar Klavan: Itaalia kõrgliiga tase on parem kui Inglismaal (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cagliari Calcio keskkaitsja Ragnar Klavan.
Cagliari Calcio keskkaitsja Ragnar Klavan. Foto: Cagliari Calcio

Endine Liverpooli ning praegune Cagliari keskkaitsja Ragnar Klavan ütles Itaalia meediale, et tema hinnangul Serie A tase Premier League’i omast parem.

«Ma näen, et Itaalia kõrgliiga tase on parem kui Inglismaa kõrgliiga oma ning see muutub aina paremaks,» vahendab La Gazzetta dello Sport eestlase sõnu. «Jalgpallis on eriti oluline mentaalne aspekt, vahet pole, kus sa mängid. Kui sa ei keskendu piisavalt, jääd sa hätta isegi kehvade mängijate vastu,» lisas ta.

Itaalia kõrgliigas on Klavanile enim muljet avaldanud Juventus ja Napoli. «Juventus on viimase nelja aasta jooksul jõudnud Meistrite liigas kahel korral finaali, see ei saa olla juhus,» jätkas Klavan.

Klavani üleminek Liverpoolist Cagliarisse oli ootamatu, kuid eestlane on oma otsusega rahul. «Ma tahtsin siia tulla, et avastada enda jaoks uut tippliigat ning mängida rikka ajalooga klubi eest. Pean tänama oma endist meeskonnakaaslast Dejan Lovrenit, kes aitas mul ühendust saada Darijo Srnaga, kes veenis mind siia tulema.»

Klavan rääkis intervjuus, et tema perekond on Itaalias õnnelik ning talle meeldivad Cagliari kirglikud fännid. «See on minu jaoks ideaalne koht,» ütles ta.

Lisaks võrdles ta oma eelmist peatreenerit Jürgen Kloppi ning praegust Rolando Marani. «Neil on mõned sarnasused. Nad ei aja asju väga keeruliseks, eriti keskkaitsjate jaoks. Kui sa liigud valesse kohta, korrutavad nad sulle seda nii kaua kuniks asjast õigesti aru saad.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles